ΤύποςAρχείο ΚάτωΜέγεθοςΗμερομηνία
P. Loghothetis  3/4/21 
1.1 ΚΑΝΛΗΣ Κοκκομετρία και Έλεγχος Διατροφής  159.69 KB4/4/21
1.2 ΚΑΝΛΗΣ Ταϊστρες και Εξοπλισμός  180.41 KB4/4/21
2.1 ΚΑΝΛΗΣ Υποκλινική Εντερίτιδα σε Τσιπούρα  44.67 KB4/4/21
2.2 ΚΑΝΛΗΣ Υποκλινική Εντερίτιδα σε Πέστροφα  55.21 KB4/4/21
2.3 ΚΑΝΛΗΣ Υποκλινική Εντερίτιδα σε Angelfish  34.51 KB4/4/21
2022 - (A) MSc-Mes ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.pdf 2.13 MB29/3/22
2022 - (B) MSc-Mes ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.pdf 1.62 MB29/3/22
3 Drug Application Animation  809.38 KB4/4/21
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ-ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ (Γ. Χώτος)  
Στο σύντομο αλλά περιεκτικό αυτό πόνημα περιέχονται όλες οι βασικές γνώσεις για τις φωτοσυνθετικές χρωστικές που βρίσκονται στα κύτταρα που φωτοσυνθέτουν (φυσικά και των φυκών). Ο αναγνώστης κατανοώντας τη συμπυκνωμένη αυτή ύλη θα μπορεί να χειριστεί πειραματικές διεργασίες που αφορούν την απορρόφηση του φωτός από τα φύκη όπως αυτή μετριέται με τη χρήση φασματοφωτομέτρου.
1.78 MB26/3/21
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΛΑΓΚΤΟΥ (Γεωργίου Χώτου)  
Στο σύγγραμμα αυτό περιγράφονται βιολογικά στοιχεία και τεχνικές καλλιέργειας μικροφυκών που χρησιμοποιούνται στις υδατοκαλλιέργειες. Επίσης αντίστοιχο υλικό για τη ζωντανή τροφή των λαρβών των εκτρεφομένων θαλασσινών ψαριών (τροχόζωα και Artemia) τα οποία δεν ανήκουν μεν στα φύκη (ούτε καν στα Πρώτιστα) όμως εξαρτώνται από αυτά για την αποδοτική μαζική παραγωγή τους.
5.16 MB2/1/20
ΜΙΚΡΟΦΥΚΗ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (Μάρκου-Τζοβενής)
Εκτεταμένη επιστημονική εργασία ανασκόπησης στο περιοδικό "Επιστήμη και Τεχνολογία" των Γ. Μάρκου, Ι. Τζοβενή και Η. Νερατζή στην οποία αναφέρονται περιεκτικώς τα της καλλιέργειας φυκών και οι εφαρμογές των.
561.63 KB26/3/21
ΦΥΚΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (Γ. Χώτος)  
Σε αυτό το συνοπτικό σύγγραμμα γραμμένο υπό μορφή powerPoint περιγράφονται με περιεκτικό τρόπο όλες οι χρήσεις των φυκών στον πολιτισμό μας. Με οδηγό αυτό μπορεί να αντληθούν οι εκτενέστερες πληροφορίες από διάφορες διαδικτυακές και έντυπες πηγές.
6.24 MB1/4/21
ΦΥΚΟΛΟΓΙΑ-ΜΕΡΟΣ 1ο-ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ (Γ. Χώτος)  
Αν και το παρόν σύγγραμμα γράφτηκε για τους σκοπούς των φυκολογικών μαθημάτων, συνάδει με την ενότητα του μαθήματος "Σύγχρονες τεχνικές και υλικά στην ιχθυοκαλλιέργεια" επειδή αναφέρεται στις βασικές γνώσεις που απαιτεί η σπουδή των έμβιων όντων σχετικά με το κύτταρο και το νερό. Μόνο αν κατανοηθούν επαρκώς τα βασικά του κυτταρικού μεταβολισμού και ων ιδιοτήτων του νερού μπορεί να δημιουργηθεί γερή βάση κατανόησης των υπόλοιπων διεργασιών (βιολογικών και μηχανικών) που εμπλέκονται στις υδατοκαλλιέργειες..
2.19 MB26/3/21
ΦΥΚΟΛΟΓΙΑ-ΜΕΡΟΣ 2ο-ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ-ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ-ΘΡΕΠΤΙΚΑ (Γ. Χώτος)  
Στο σύγγραμμα αυτό αναλύονται όλα τα βιολογικά στοιχεία και διεργασίες που συμβαίνουν στα φύκη. Πέραν όμως των φυκών η μελέτη του μπορεί να δώσει χρήσιμα στοιχεία για την κατανόηση των μηχανισμών της ζωής.
2.7 MB26/3/21
ΦΥΚΟΛΟΓΙΑ-ΜΕΡΟΣ 3ο-ΚΥΑΝΟΒΑΚΤΗΡΙΑ (Γ. Χώτος)  
Τα κυανοβακτήρια αν και προκαρυωτικοί οργανισμοί φωτοσυνθέτουν και ανήκουν στην άτυπη κατηγορία των οργανισμών που ονομάζουμε φύκη. Κατακλύζουν τα γλυκά και αλμυρά νερά και ήταν οι πρώτοι οργανισμοί στη Γη που επιτέλεσαν φωτοσύνθεση και παρείχαν το πρώτο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.
3.5 MB26/3/21
ΦΥΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΚΗ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΦΥΚΩΝ (Γ. Χώτος)  
Σε αυτό το παραστατικό σύγγραμμα στη δομή του PowerPoint περιγράφονται με όσο το δυνατόν συνοπτικό και περιεκτικό τρόπο όλες οι γνωστές στρατηγικής των φυκών είτε πρόκειται για πλαγκτονικά είδη (μικροφύκη και αποικιακά) είτε για εδραζόμενα μακροφύκη. Η πολυπλοκότητα των τρόπων αναπαραγωγής των διαφόρων ειδών φυκών είναι εκπληκτική και η ποικιλία των τύπων αναπαραγωγής ξεπερνά κάθε άλλη των άλλων κατηγοριών ζώων ή φυτών. Μάλιστα τα περισσότερα φύκη μπορούν ανάλογα με τις συνθήκες να μεταπίπτουν (ή εναλλάσσουν) από ένα τύπο αναπαραγωγής σε άλλο.
7.71 MB26/3/21
ΦΥΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΚΗ, ΒΑΣΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ (Γ. Χώτος)  
Σε αυτό το παραστατικό σύγγραμμα στη δομή του PowerPoint περιγράφονται τα βασικά και πρωταρχικά στοιχεία βιολογίας που χαρακτηρίζουν τα φύκη.
7.39 MB26/3/21
ΦΥΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΚΗ, ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ-ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ (Γ. Χώτος)  
Σε αυτό το παραστατικό σύγγραμμα στη δομή του PowerPoint περιγράφονται τα ενδιαιτήματα (οι χώροι που ζουν), βασικά μορφολογικά τους στοιχεία (π.χ. κυτταρικό τοίχωμα) και τα βασικά της φυκικής φωτοσυνθετικής λειτουργίας.
7.79 MB26/3/21