Αντικείμενο 3ης Εβδομάδας

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024 - 4:46 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Η σημερινή διάλεξη είχε 5 μέρη.

Στο 1ο κάναμε α) μια ανασκόπηση των βασικών εννοιών της Αντικειμενοστρεφούς Προσέγγισης (ΑΠ) που είχαμε εισάγει την περασμένη εβδομάδα, και β) σχολιάσαμε το παραδοτέο της ΕΑ1 “κτυπώντας το καμπανάκι” (OOP_WeekAgenda3.pdf). Ορίσαμε επιπλέον και τον στόχο που έχετε μέχρι την επόμενη Διάλεξη που είναι η ανάπτυξη των 5 projects που αναφέρει η τελευταία διαφάνεια.

Στο 2ο είδαμε και σχολιάσαμε στο DevCpp τον πηγαίο κώδικα για τις 4 προτάσεις υλοποιησης της στοίβας που σχολίαζε το παραδοτέο της ΕΑ1.

Στο 3ο μέρος αναφέραμε πάλι τις βασικές έννοιες του ΑΠ μέσα από την οπτική της προσέγγισης LEGO και αναφέραμε τις ομοιότητες του ΑΠ με τα γνωστά σας LEGO. Αναφέραμε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την ΑΠ πιο ευέλικτη από τα LEGO (Ch4_LegoApproachPartA.pdf).

Στο 4ο μέρος κάναμε μια εισαγωγή στην Τεχνολογία της Java δίνοντας μόνο τα απαραίτητα για την ανάπτυξη απλών προγραμμάτων (Ch3_PartA-JavaTechnologyIntro(partOf).pdf). Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Στο 5ο μέρος δώσαμε τα στοιχεία της Java που είναι απαραίτητα για την συγγραφή του κώδικα των 5 projects (Ch3_PartB-JavaAsAnOopLangPartA.pdf). O χρόνος δεν μας επέτρεψε να σχολιάσουμε τον κώδικα του προγράμματος echo. Θα το κάνουμε στην επόμενη διάλεξη. Μέχρι τότε απλά το αντιγράφετε και το τρέχετε.

Για να προχωρήσουμε αποτελεσματικά θα πρέπει να έχετε δουλέψει και κατανοήσει τα 4 projects (εκτός από το echo) πριν από την επόμενη διάλεξη. Χρησιμοποιήστε το FB και την περιοχή συζητήσεων για τις απορίες σας.

Σχόλια (0)