[Σκαμνιωτου Μαρια
1. https://exelearning.org/ Ανοικτού τύπου εκπαιδευτικό λογισμικό http://www.kidmedia.gr/ Κλειστού τύπου εκπαιδευτικό λογισμικό 2.Επέλεξα το https://exelearning.org/ γιατί τα εξής χαρακτηριστικά : δωρεάν διαθέσιμη εφαρμογή δημιουργίας ανοιχτού κώδικα για να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς στη δημοσίευση διαδικτυακού περιεχομένου χωρίς να χρειάζεται να γίνει ικανός σε σήμανση HTML ή XML. Οι πόροι που έχουν συνταχθεί στο eXe μπορούν να εξαχθούν σε IMS Content Package, SCORM 1.2 ή IMS Common Cartridge formats ή ως απλές αυτοτελείς ιστοσελίδες.
eXe αναπτύχθηκε από την κυβερνητική επιτροπή Εκπαίδευση Τριτοβάθμια Νέας Ζηλανδίας Ταμείο eCollaboration και οδηγήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ , το Auckland University of Technology , και Tairawhiti Πολυτεχνείου. Αργότερα υποστηρίζεται από CORE Εκπαίδευση, ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός έρευνας και ανάπτυξης με έδρα τη Νέα Ζηλανδία. Βοηθήθηκε επίσης πολύ από μια παγκόσμια ομάδα συμμετεχόντων και συνεργατών.
eXe ονομάστηκε φιναλίστ στο γύρο της Νέας Ζηλανδίας των IMS Παγκόσμια Μάθησης Βραβεία επιπτώσεων του 2008 και πήγε για να διεκδικήσει ένα βραβείο ηγεσίας στο διεθνή κριτική επιτροπή. (Το eXe βαθμολογήθηκε ως το Best in Show για το "Authoring Content" και επίσης ένα από τα 3 κορυφαία έργα με βαθμολογία συμμετεχόντων!) Υπάρχουν τώρα πολλά έργα εμπνευσμένα από το eXe σε όλο τον κόσμο. Και επέλεξα το http://www.kidmedia.gr/ γιατί έχει τα εξής χαρακτηριστικά : Το πρόγραμμα αυτό είναι σχετικό με την κυκλοφοριακή αγωγή. Αναπτύχθηκε και χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του έργου Πλειάδες της ενότητας Νηρηίδες (www. pleiades.cti.gr) το 2007 από το Ε. Α. Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Υπολογιστών. Είναι κατάλληλο για διδασκαλία παιδών μικρής ηλικίας αλλά και παιδιών που έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής (χωρίς αυτό να είναι καθόλου περιοριστικό). Στο πρόγραμμα ζει κι εμφανίζεται πάντα, ο κύριος Ταξάκης που βοηθά, ξεναγεί και επιβραβεύει τα παιδιά σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες. Διάσπαρτες στον πίνακα επιλογών, υπάρχουν συνολικά 20 πινακίδες. Κάνοντας κλικ πάνω τους ξεκινά και μια νέα δραστηριότητα. Υπάρχουν διαθέσιμες, έξι συνολικά κατηγορίες διαφόρων δραστηριοτήτων: Μαθαίνω να κυκλοφορώ, Δημιουργίες, Μαθαίνουμε παίζοντας, Παιχνίδια εξοικείωσης, Βίντεο-Μουσική–Εκτυπώσεις, Μαγικές εικόνες. Στα πιο πολλά παιχνίδια υπάρχουν από ένα έως τρία επίπεδα βοήθειας, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.