[Κωνσταντινόπουλος Ιωάννης
1) Το πρώτο εκπαιδευτικό λογισμικό που θα παρουσιάσω είναι κλειστού τύπου και αναφέρεται κυρίως στα παιδιά με αναπηρίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και γενικές γνώσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς άσχετα αν ασχολούνται με παιδιά ειδικών αναγκών ή όχι.
Το δεύτερο εκπαιδευτικό λογισμικό που θα παρουσιάσω είναι ανοιχτού τύπου και μοιάζει αρκετά με του κλειστού επειδή αναφέρεται ξανά στην εκπαίδευση , αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχουν πληροφορίες για παιδιά με ειδικές ανάγκες ωστόσο κάποιος μπορεί να αντλήσει πληροφορίες από το δημοτικό μέχρι το λύκειο.
2) http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/polimesiko-uliko/ekpaideutiko-logismiko (κλειστού τύπου)
https://matheno.gr/tag/ekpaideytika-logismika-anoiktoy-typoy/ (ανοιχτού τύπου)
Στο λογισμικό κλειστού τύπου αρχικά έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και για παιδιά χωρίς κάποια αναπηρία κι ? αυτό είναι εξαίσιο γι ? αυτά αλλά και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ώστε να εξοικειώνονται περισσότερο και να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους.
Στο λογισμικό ανοιχτού τύπου υπάρχουν πολλές πληροφορίες , δραστηριότητες και πολλά άλλα για το νηπιαγωγείο μέχρι και το επαγγελματικό λύκειο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και βοηθητικό όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς ώστε να βελτιώνονται κι αυτοί με την σειρά τους για μια καλύτερη εκπαίδευση για όλους.