[Θύμη Χριστίνα

[Θύμη Χριστίνα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3ου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Θύμη Χριστίνα 1071880

1. Το πρώτο λογισμικό που επέλεξα είναι ανοιχτού τύπου και είναι της Phet: Γενικός σύνδεσμος της Phet : https://phet.colorado.edu/el/ Συγκεκριμένα για μία δραστηριότητα προσομοίωσης για το μάθημα των μαθηματικών: https://phet.colorado.edu/sims/html/fractions-equality/latest/fractions-equality_el.html Το παραπάνω λογισμικό είναι ανοιχτού τύπου επειδή έχει μορφή εργαλείου και επιτρέπει ποικίλες δραστηριότητες. Αφορά την ισοδυναμία κλασμάτων, μάθημα που συναντάται σε τάξεις δημοτικού. Το λογισμικό είναι εύχρηστο και δίνει πολλές δυνατότητες στον μαθητή να καταλάβει πώς λειτουργούν τα κλάσματα. Είναι ευχάριστο και έχει ενδιαφέροντα οπτικά ερεθίσματα για να ελκύει το παιδί , καθώς και προάγει την συνεργατική δουλειά. Δίνει ακόμα και τη δυνατότητα παιχνιδιού εκτός εργαστηρίου , μία επιλογή που θα έδινε κίνητρο στα παιδιά να εργαστούν παραπάνω και να μάθουν καλύτερα για να παίξουν.

2. Το δεύτερο λογισμικό είναι κλειστού τύπου και είναι Ιδεοκατασκευές: Γενικός σύνδεσμος: https://www.intelearn.gr/index.php/ekpaideftiko-logismiko/ekpaideftiko-logismiko-se-cd-rom/114-ideokataskeves

Συγκεκριμένα για Εκπαιδευτικά βίντεο: https://www.intelearn.gr/index.php/ekpaideftiko-logismiko/ekpaideftika-vinteo/175-a-dimotikoy Η ιστοσελίδα αυτή παρέχει εκπαιδευτικά βίντεο για παιδιά της Ά δημοτικού ( αν και πιο πίσω μπορεί κάποιος να επιλέξει άλλη τάξη). Είναι κλειστού τύπου γιατί όπως είναι σύνηθες αφορά ένα προκαθορισμένο γνωστικό αντικείμενο όπως η γλώσσα και περιέχει συγκεκριμένες γνώσεις αλλά χωρίς να διαθέτει κάποια δραστηριότητα που να διαθέτει επιλογή τροποποίησης από τον εκπαιδευτικό.