Μάθημα : ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
Κωδικός : BIO253
-
Θεματικές Ενότητες
-
Υπολογισμοί με Χημικούς Τύπους και Εξισώσεις
-
Χημικές Αντιδράσεις: Εισαγωγή
-
Θερμοχημεία
-
Κβαντική θεωρία του ατόμου
-
Ηλεκτρονικές δομές και Περιοδικότητα
-
Ιοντικός και Ομοιοπολικός Δεσμός
-
Μοριακή Γεωμετρία και Θεωρία του Χημικού Δεσμού
-
Διαλύματα
-
Ταχύτητες Αντίδρασης
-
Χημική Ισορροπία
-
Οξέα και Βάσεις
-
Ισορροπίες Οξέων-Βάσεων
-
Διαλυτότητα και Ισορροπίες Συμπλόκων
-
Θερμοδυναμική και Ισορροπία
-
Εργαστήριο
-
Παράρτημα 1: Αμπελουργία
-
Παράρτημα 2: Χημεία Τροφίμων
-
Υπολογισμοί με Χημικούς Τύπους και Εξισώσεις
Παράρτημα 2: Χημεία Τροφίμων
1. Βιταμίνες και μεταβολές τους κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Σημασία τους για τον άνθρωπο.
- Εισαγωγικά στοιχεία για τις βιταμίνες
- Κατάταξη Βιταμινών
2. Ανόργανα συστατικά στα τρόφιμα. Σημασία τους για τον άνθρωπο.
- Ανόργανα Στοιχεία
- Μακροστοιχεία στους ανθρώπους
- Απαραίτητα ιχνοστοιχεία
- Κύριες λειτουργίες των Ιχνοστοιχείων
Η ενότητα αυτή προέρχεται από το μάθημα Χημεία Τροφίμων του Τμήματος Χημείας.