ΤύποςAρχείο ΚάτωΜέγεθοςΗμερομηνία
ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΩΝ-ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ  
Στο συνοπτικό αυτό σύγγραμμα αναφέρονται τα βασικά βιολογικά στοιχεία των ψαριών-αλιευμάτων των Ελληνικών λιμνοθαλασσών (και φυσικά και της του Μεσολογγίου) και δίδονται και βασικές πληροφορίες για το περιβάλλον και τον τρόπο εκμετάλλευσης της λιμνοθάλασσας.
2.02 MB8/3/17
Εισαγωγή (γενικές πληροφορίες και στοιχεία παραγωγής). 627.02 KB20/5/21
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ  
Στο έγγραφο αυτό υπό μορφή PDF περιέχονται όλες οι παραδόσεις του μαθήματος που πραγματεύονται τα βασικά στοιχεία τόσο της βιολογίας των ψαριών όσο και των αρχών των υδατοκαλλιεργειών εν γένει. Μαζί με την αναρτημένη ύλη των σχετικών συγγραμμάτων μπορεί να διευκολυνθεί η μελέτη του μαθήματος.
10.85 MB10/5/18
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ-ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΡΕΣΜΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ  
Δίδεται ένας χρήσιμος πίνακας και διαγράμματα υπολογισμού της συγκέντρωσης κορεσμού του διαλυμένου στο νερό οξυγόνου σε διάφορες θερμοκρασίες και αλατότητες. Στη συνέχεια αναφέρονται στοιχεία για τα ηλεκτρονικά οξυγονόμετρα με τα οποία μετράται το διαλυμένο οξυγόνο.
408.33 KB27/3/17
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΛΑΤΟΤΗΤΕΣ  
Στο συγκεκριμένο αρχείο δίδονται οι χρήσιμοι τύποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση δημιουργίας μιας ορισμένης αλατότητας ή αλλαγής μιας υπάρχουσας αλατότητας (αύξηση, μείωση, ανάμιξη αλατοτήτων κ.λπ.). Πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση (ιδιαίτερα όταν έχουμε να χειριστούμε μεγάλους όγκους) και δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" της εμπειρικής σταδιακής προσπάθειας του τύπου "προχωρώ σταδιακά" και ελέγχω. Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να σχεδιαστεί και υπολογιστεί σαφώς. Εδώ έγκειται η χρησιμότητα αυτών των τύπων. Ανάλογα με την επιθυμητή αλατότητα που πρέπει να δημιουργηθεί σε ένα ορισμένο δοχείο, με τους υπολογισμούς που περιγράφονται στην άσκηση αυτή καθίσταται δυνατή η σωστή πορεία των ενεργειών που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος.
97.84 KB26/2/18
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΑΤΟΤΗΤΑΣ  
Στη συγκεκριμένη άσκηση αναλύεται ο τρόπος χρήσης του πυκνόμετρου-υδρόμετρου με το οποίο προσδιορίζεται η ειδική βαρύτητα του νερού η οποία αντιστοιχεί σε ορισμένη τιμή αλατότητας. Αναλύεται επίσης και ο τρόπος χρήσης του διαθλασίμετρου-αλατόμετρου με τον οποίο προσδιορίζεται άμεσα η αλατότητα. Δίδεται επίσης και παράδειγμα υπολογισμού συγκέντρωσης και άλλων ουσιών στο νερό.
407.36 KB8/3/17
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΤΩΝ 1 - 5 ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (2020) 386.66 KB10/4/20
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Στο συγκεκριμένο αρχείο το οποίο δεν συνέγραψα βεβαίως εγώ αλλά απλώς επιμελήθηκα την ενοποίηση διαφόρων άρθρων από τη διαδικτυακή "ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ" αναφέρονται με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο όλα τα βασικά περί υδατοκαλλιεργειών και δη Ελληνικών. Διαβάζοντάς το ο φοιτητής θα κατανοήσει καλύτερα και αυτά που διδάχθηκαν στη θεωρία περί εκτατικών, εντατικών κλπ συστημάτων. Επίσης θα γνωρίσει τα βασικά είδη ψαριών που εκτρέφονται και θα πληροφορηθεί και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εκτροφές. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ, Γ. ΧΩΤΟΣ
1.8 MB8/3/17
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ
Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται συνοπτικώς όλα τα αλληλένδετα στοιχεία (βιολογικά και φυσικοχημικά) τα οποία σχετίζονται με την καλή κατάσταη των εκτρεφομένων ψαριών σε μια επιτυχημένη εκτροφή. Χωρίς τη γνώση αυτών δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει κάποιος στο χειρισμό υδατοκαλλιεργητικών καταστάσεων.
7.91 MB3/4/19
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ-ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΨΑΡΙΩΝ  
Στο αρχείο αυτό υπάρχουν οι βασικοί τύποι υπολογισμού της αύξησης των εκτρεφομένων ψαριών. Δίδονται παραδείγματα υπολογισμών σχετικά με το ρυθμό αύξησης, συντελεστή μετατροπής της τροφής, κλπ.
303.14 KB21/3/19