ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Ανακοινώσεις

Διευκρινίσεις για 1ο Σετ Εργαστηριακών Ασκήσεων "Τεχνητή Νοημοσύνη" 2021-22
- Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 -

Αγαπητοί/ές φοιτητές/τριες,

 

Επειδή λάβαμε αρκετές απορίες για κάποια σημεία των ασκήσεων, διευκρινίζουμε ότι:

 

- Στην 2η και την 3η άσκηση εκεί όπου ζητείται να "ορίσετε με ακρίβεια τον χώρο κατάστασης" ΔΕΝ εννοούμε να σχεδιάσετε απαραίτητα τον γράφο καταστάσεων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι (α) να ορίσετε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο αναπαραστούμε μία τυχαία κατάσταση, και (β) να ορίσετε με ακρίβεια τις πιθανές καταστάσεις (εδώ δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσετε, αλλά μπορείτε π.χ. να βάλετε συγκεκριμένα όρια/τιμές στις μεταβλητές που έχετε ορίσει). Προφανώς το να σχεδιάσετε ένα μέρος του γράφου καταστάσεων θα είναι βοηθητικό και για εσάς, αλλά και για εμάς (για να δούμε ότι όντως έχετε συνειδητοποιήσει ακριβώς τι ορίζετε).

 

- Δεν επιτρέπεται να παραδώσετε χειρόγραφη εργασία σκαναρισμένη. Η εργασία πρέπει να είναι ηλεκτρονικά γραμμένη. Μόνη εξαίρεση αποτελούν σχήματα/γραφήματα (αν σας βολεύει να τα κάνετε με το χέρι -- οι πίνακες με τα βήματα των αλγορίθμων όμως πρέπει να είναι ηλεκτρονικά υλοποιημένοι).

 

- Θα γίνει αυτόματος έλεγχος για λογοκλοπή και οι φοιτητές που συμμετέχουν (και οι δύο πλευρές) θα μηδενίζονται αυτόματα.

 

- Οι φοιτητές που έχουν πραγματοποιήσει τις εργαστηριακές ασκήσεις σε προηγούμενα έτη δεν χρειάζεται να παραδώσουν τις ασκήσεις. Αν επιλέξουν όμως να τις παραδώσουν φέτος, τότε οι προηγούμενοι βαθμοί χάνονται και θα βαθμολογηθούν μόνο με τις φετινές ασκήσεις.

 

Καλή επιτυχία,

 

Οι διδάσκοντες