Αστροσωματιδιακή Φυσική

Κωνσταντίνος Ζιούτας

Περιγραφή

Μετά την ανακάλυψη του μποζονίου HIGGS, τα δυο μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης φυσικής είναι η φύση της Σκοτεινής Ύλης και της Σκοτεινής Ενέργειας. Σε αυτές τις διαλέξεις δίνεται μια εισαγωγή σε αυτούς τους τομείς με έμφαση  στις παρατηρησιακές ενδείξεις όπως επίσης και στις πειραματικές προσσεγγίσεις για την ανακάλυψή τους. Παρουσιάζονται οι νέες ιδέες ανίχνευσης και οι παρούσες τεχνικές που σχετίζονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μαζί με τις υψηλές διεπιστημονικές προσεγγίσεις του θέματος.

CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Ενότητες

Α. Διάλεξη Αστροσωματιδιακής Φυσικής με χρήση διαφανειών, από τον Ομότιμο Καθηγητή κ.Κωνσταντίνο Ζιούτα προς ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών πάνω στα πλέον προωθημένα προβλήματα της έρευνας που αφορά:
Στην Ύλη και την Ενέργεια των σωματιδίων, στις έννοιες Σκοτεινή Ύλη ? Σκοτεινή Ενέργεια, στο πρόβλημα της ισοτιμίας φορτίου, στην ασυμμετρία Ύλης ? Αντιύλης, στη μελέτη της δομής και της συμπεριφοράς των σωματιδίων που εκπέμπονται από τον ήλιο και στην διερεύνηση των αιτίων που θερμαίνεται η Ηλιακή Κορώνα, στον ενδεκαετή κύκλο, στην συσχέτιση των κηλίδων με την θέση των πλανητών και στην βαρυτική εστίαση.

 
Β. Άσκηση αυτοαξιολόγησης

 

 

Α. Επιταχυντές στα όρια της υψηλής ενέργειας (Τσεσμελής Εμμανουήλ, Καθηγητής
Διάλεξη με διαφάνειες

Επιταχυντές σωματιδίων. Τα κύρια εργαλείο έρευνας της Αστροσωματιδιακής Φυσικής πάνω στην δομή και την εξέλιξη της Ύλης από το Big Bang έως σήμερα παρουσιάζονται αναλυτικά από τον Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ.Εμμανουήλ Τσεσμελή. 

Β. Άσκηση αυτοαξιολόγησης

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A+

Αρ. Επισκέψεων :  923
Αρ. Προβολών :  4764

Ημερολόγιο