ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - FOOD CHEMISTRY

Α. ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ -Μ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ - Α. Α. ΚΟΥΤΙΝΑΣ

Περιγραφή

GR: Στο τέλος αυτού του μαθήματος ο φοιτητής θα εμβαθύνει στη χημεία και το ρόλο των κυριότερων συστατικών των τροφίμων (νερό, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες). Θα αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τις νέες τάσεις στην παραγωγή τροφίμων (νέα τρόφιμα με οφέλη υγείας, προβιοτικά, γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, λειτουργικά τρόφιμα κλπ), τη διατροφική αξία των τυποποιημένων βιομηχανικών τροφίμων (σύσταση, περιεκτικότητα σε συνθετικά χημικά πρόσθετα, πιθανότητα επιμόλυνσης με τοξικά συστατικά). Περιεχόμενα: Νερό: ελεύθερο, δεσμευμένο στα τρόφιμα, ενεργότητα νερού (aw), σημασία του στη διατροφή του ανθρώπου. Χημεία υδατανθράκων: αντιδράσεις υδατανθράκων στα τρόφιμα, υδατανθρακούχα τρόφιμα / Χημεία φρούτων και διαφόρων φυτικών τροφίμων / Χημεία δημητριακών και προϊόντων τους / Χημεία πρωτεϊνών και αμινοξέων: Πρωτεϊνούχα τρόφιμα, επίδραση της επεξεργασίας των τροφίμων στις πρωτεΐνες / Χημεία κρέατος και προϊόντων του / Χημεία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων / Χημεία εδώδιμων λιπών κα

Περισσότερα  
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  52994
Αρ. Προβολών :  325947

Ημερολόγιο