Ενότητα 6 - Κωδικοποίηση Αναλογικής Πηγής - Κβάντιση
Υπενθύμιση των εννοιών της δειγματοληψίας αναλογικού σήματος. Περιγραφή του κωδικοποιητή κυματομορφής και περιγραφή των διάφορων κατηγοριών κβαντιστών.
Ενότητα 6 - Κωδικοποίηση Αναλογικής Πηγής - Κβάντιση.pptx
Κωδικοποίηση Αναλογικής Πηγής (Μέρος Α)

Θεώρημα δειγματοληψίας. Δειγματοληψία ζωνοπεριορισμένων ντετερμινιστικών σημάτων και ακριβής ανακατασκευή τους. Δειγματοληψία στοχαστικών σημάτων - φάσμα ισχύος. Ακριβής ανακατασκευή με την έννοια της μηδενικής αναμενόμενης τιμής για το μέσο τετραγωνικό σφάλμα. Συμπιεσμένη δειγματοληψία (compressed sampling). Βαθμωτοί και διανυσματικοί κβαντιστές. Συνάρτηση κβάντισης για έναν βαθμωτό κβαντιστή. Θόρυβος κβάντισης. Δυναμική περιοχή.

Κωδικοποίηση Αναλογικής Πηγής (Μέρος Β)

Ομοιόμορφη κβάντιση. Υπολογισμός της μέσης παραμόρφωσης για έναν ομοιόμορφο κβαντιστή. Πρόβλημα σχεδίασης ομοιόμορφου κβαντιστή. Παράδειγμα για μια πηγή Gauss και σύγκριση της παραμόρφωσης με την παραμόρφωση που προβλέπει το θεώρημα ρυθμού παραμόρφωσης. Συνθήκες βέλτιστου για το σχεδιασμό ενός μη ομοιόμορφου κβαντιστή (Συνθήκες Lloyd-Max).

Κωδικοποίηση Αναλογικής Πηγής (Μέρος Γ)

Συνθήκες Lloyd-Max για το σχεδιασμό ενός μη ομοιόμορφου κβαντιστή. Επαναληπτικός αλγόριθμος Lloyd-Max για το σχεδιασμό ενός μη ομοιόμορφου κβαντιστή. Εφαρμογή ενός μη ομοιόμορφου κβαντιστή στην περίπτωση μιας πηγής Gauss και σύγκριση της παραμόρφωσης με την παραμόρφωση που προβλέπει το θεώρημα ρυθμού παραμόρφωσης. Διανυσματικός κβαντιστής. Γενίκευση των συνθηκών Lloyd-Max σε διανυσματικούς κβαντιστές. Κωδικοποιητές ανάλυσης - σύνθεσης.