1η Διάλεξη - Εισαγωγή και έναρξη 1ης Δραστηριότητας

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 - 5:32 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Η σημερινή πρώτη διάλεξη είχε τρία μέρη.

Στο 1ο μέρος αναφερθήκαμε στο μάθημα Εισαγωγή στον Προγραμματισμό ως προαπαιτούμενου για το μάθημα του Αντικειμενοστρεφούς Προγραμματισμού.

Στο 2ο μέρος, που ήταν και η εισαγωγή στο μάθημα, δώσαμε το αντικείμενο του μαθήματος, στην σημασία του, τον στόχο του και την οργάνωση του η οποία ορίστηκε με σκοπό να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον στόχο.  Τονίσαμε την σημασία της δικής σας ενεργής συμμετοχής.

Στο 3ο μέρος, που είναι η μετάβαση από από proceural στο object-oriented programming paradigm, ξεκινήσαμε την 1η Δραστηριότητα στα πλαίσια του μαθήματος. Την Δραστηριότητα αυτή αξιοποιούμε ως μια επανάληψη στην C και ως εργαλείο για να δώσουμε το πέρασμα από το Διαδικαστικό στο Αντικειμενοστρεφές παράδειγμα προγραμματισμού. Με βάση την διαδικασία ανάπτυξης που περιγράψαμε ξεκινήσαμε την συγγραφή του κώδικα. Στον κώδικα αυτόν μπορείτε να ανατρέξετε αφού πρώτα κάνετε μόνοι σας την προσπάθεια ακολουθώντας τις οδηγίες της Δραστηριότητας. Είδαμε την έξοδο του προγράμματος που αναπτύξαμε και εντοπίσαμε κάποια σημεία που πρέπει να διορθώσουμε για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις της 1ης αυτής έκδοσης. Τις διορθώσεις θα κάνετε εσείς.

Στην επόμενη συνάντηση μας θα συνεχίσουμε αλλά η συνέχεια προϋποθέτει την ολοκλήρωση από εσάς της 1ης έκδοσης

Σχόλια (0)