Preview
(PDE1799) - Νίκη Λαμπροπούλου
Course Description
Εδώ είναι το βοηθητικό περιβάλλον για τους/τις φοιτητές που έχουν πτυχιακή εργασίας με τη Δρ. Νίκη Λαμπροπούλου.
H πτυχιακή εργασία ισοδυναμεί με 3 μαθήματα, 15 ECTS.
1. Διαδικασία
α) Αίτηση για ανάληψη πτυχιακής εργασίας (παράδειγμα εδώ). Παίρνετε την αίτηση από τη Γραμματεία του Τμήματος. Τη συμπληρώνετε. Την υπογράφω κι εγώ. Την καταθέτετε. Μου στέλνετε σκαναρισμένο αντίγραφο με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου.
β) Αναγνώριση θέματος και περίληψη έρευνας. Θα χρησιμοποιηθεί ως φάρος για όλη την πτυχιακή εργασία. Η περίληψη και τα ερευνητικά ερωτήματα θα κατατεθούν και στη συνέλευση του τμήματος. Το θέμα που επιλέγετε θα πρέπει να καταλήγει σε σχέδιο εργασίας ή διδακτικό σενάριο το οποίο θα διδάξετε κατά την ΠΑ ή σε κάποιο σχολείο της επιλογής σας ως ερευνητική παρέμβαση.
γ) Αίτηση διεξαγωγής έρευνας. Τη συμπληρώνουμε μαζί. Τη στέλνω εγώ στη Γραμματεία. Περνάει από τη συνέλευση του τμήματος γι' αυτό πρέπει να κατατίθεται έγκαιρα. (παράδειγμα εδώ)
2. Έρευνα
α) Η έρευνα γίνεται σε 1 ή 2 διδακτικές ώρες. Ερευνούμε πριν και μετά την παρέμβαση ώστε να συζητήσουμε και να συμπεράνουμε αν η παρέμβση ήταν βοηθητική για τους μαθητές ή όχι.
β) Χρησιμοποιείται η πιο απλή μορφή τριγωνοποίησης μεθοδολογιών έρευνας με ποσοτική και ποιοτική έρευνα, δηλαδή με τουλάχιστον 3 διαφορετικές ερευνητικές μεθοδολογίες και αντίστοιχα ερευνητικά μεθοδολογικά εργαλεία (π.χ. ερωτηματολόγιο, κλείδα παρατήρησης, συνέντευξη/εις κλπ)
3. Συγγραφή πτυχιακής εργασίας.
Η συγγραφή γίνεται ταυτόχρονα με την παραπάνω διαδικασία, ενότητα ενότητα, με βάση το πρότυπο εδώ. Χρησιμοποιούμε shared Google Doc όπου ανεβαίνει το πρότυπο ώστε να έχω πρόσβαση και να καθοδηγώ.
Creation Date
Monday, September 19, 2022
-
There is no syllabus