Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Preview

Selected image

ΒΙΟΜΑΚΡΟΜΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ

(IPS105) -  Δημήτριος Γάτος, Κλεομένης Μπάρλος, Διονύσιος Παπαϊωάννου

Course Description

1. Σύνθεση πεπτιδίων-πρωτεϊνών-Συνδυαστική Χημεία

1.1 Eισαγωγή 

1.2 Χημική σύνθεση πεπτιδίων-πρωτεϊνών 

1.3 Γενικές αρχές 

1.4 Στρατηγικές σύνθεσης

1.5 Σύνθεση κατά στάδια (step by step) 

1.6 Συγκλίνουσα σύνθεση (convergent synthesis) 

1.7 Σύνθεση πεπτιδίων σε στερεή φάση 

1.8 Στερεά υποστρώματα 

1.9 Oμάδες και μέθοδοι διασύνδεσης πολυμερών υποστρωμάτων

1.10 Mέθοδοι προστασίας και αποπροστασίας αμινοξέων

1.11 Mέθοδοι ανοικοδόμησης της πεπτιδικής αλυσίδας 

1.12 Παραπροϊόντα κατά τη σύνθεση 

1.13 Χημειοεκλεκτικές μέθοδοι σύνθεσης 

1.14 Παραδείγματα συνθέσεων 

1.15 Συνδυαστική Xημεία 

1.16 Σειριακές τεχνικές παρασκευής βιβλιοθηκών και υποβιβλιοθηκών

1.17 Παράλληλες τεχνικές

1.18 Mεθοδολογία ανάμειξης-διαχωρισμού 

1.19 Kωδικοποιημένες βιβλιοθήκες 

1.20 Παραδείγματα παρασκευής βιβλιοθηκών

 

2. Συνθέσεις ολιγονουκλεοτιδίων σε υγρή και στερά φάση [4 h, Δ. Παπαϊωάννου]

2.1   Γενική μεθοδολογία σύνθεσης-προστατευτικές ομάδες

2.2   Η μέθοδος των διεστέρων

2.3   Η μέθοδος των τριεστέρων

2.4   Η μέθοδος της 1,3,2-διοξαφωσφόλης

2.5   Η μέθοδος των φωσφορωδών εστέρων

2.6   Η μέθοδος στεράς φάσης

2.7   Η συνδυασμένη χημειο-ενζυματική μέθοδος

 

3. Συνθέσεις ολιγοσακχαριτών σε υγρή και στερή φάση [6 h, Δ. Παπαϊωάννου]

3.1 Προστατευτικές ομάδες-Παράγωγα μονοσακχαριτών για σύνθεση δι- και

      ολιγοσακχαριτών

3.2   Δημιουργώντας γλυκοζιτκούς δεσμούς

3.2.1 Η αντίδραση Koenigs-Knorr (1,2-trans)

3.2.2 Κατάλυση αλογονιδίου (1,2-cis)

3.2.3 Η σύζευξη τριχλωροακεταμιδικού (TCA)  γλυκοζυλεστέρα (1,2-cis και

         1,2-trans)

3.2.4 H  μέθοδος 1,2-ανυδροσακχάρου-θειογλυκοζιδίου (1,2-cis and 1,2-trans)

        3.2.5 Η σύζευξη n-πεντενυλο γλυκοζιδίου (1,2-cis and 1,2-trans)

3.3   Σύνθεση ολιγοσακχαριτών σε στερεά φάση.

Creation Date

Friday, October 16, 2020