Παρουσίαση/Προβολή
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ KAI ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
(FBM_1.3C) - Κλεάνθης Κατσαρός
Περιγραφή Μαθήματος
Η διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί μια πολύπλοκη και εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερες ηγετικές ικανότητες. Το μάθημα δίνει όλες τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις και επιστημονικές μεθόδους, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή διοίκηση μιας επιχείρησης τροφίμων και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη αναπτυξιακή της λειτουργία. Αποτελεί μια εισαγωγή στις κρίσιμες λειτουργίες της διοίκησης επιχειρήσεων που αφορούν στο προγραμματισμό, στη οργάνωση, στην καθοδήγηση και στον έλεγχο. Αποσκοπεί επίσης στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων από μέρους των φοιτητών για την άσκηση αποτελεσματικής ηγεσίας.
Η ύλη του μαθήματος αναπτύσσεται με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
- Λειτουργίες του μάνατζμεντ και οι ρόλοι του μάνατζερ
- Προγραμματισμός των επιχειρήσεων τροφίμων
- Οργάνωση των επιχειρήσεων τροφίμων
- Διεύθυνση των επιχειρήσεων τροφίμων
- Έλεγχος των επιχειρήσεων τροφίμων
- Ο ρόλος της παρακίνησης στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον
- Δυναμική των ομάδων στον εργασιακό χώρο
- Αποτελεσματική επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων
- Είδη ηγεσίας και απαιτούμενες ικανότητες
- Τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη
- Μετασχηματιστική ηγεσία
- Συμπεριληπτική ηγεσία
- Προσαρμοστική ηγεσία
Προτεινόμενo Βιβλίo:
Βιβλίο [68379703]: Διοίκηση επιχειρήσεων, Robbins Stephen P., Decenzo David A., Coulter Mary
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2025
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα