Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

(FST_700) -  Κλεάνθης Κατσαρός

Περιγραφή Μαθήματος

Σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος είναι να αναλύσει τις βασικές θεωρίες και μοντέλα διοίκησης αλλαγής στον
κλάδο των τροφίμων, για να μπορέσουν οι φοιτητές να κατανοήσουν τη φύση και τη σημασία των αλλαγών, να
αντιληφθούν τους παράγοντες επιτυχίας και αποτυχίας των προγραμμάτων αλλαγής, να κατανοήσουν το ρόλο της
ηγεσίας και να επεξεργαστούν μοντέλα και θεωρίες επιτυχημένης υλοποίησης. Επιπλέον, το μάθημα εξετάζει την
καινοτομία και την δημιουργικότητα ως μέσα απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις
τροφίμων. Προσεγγίζει την επιχειρηματικότητα από τη φάση της σύλληψης της αρχικής ιδέας για τη δημιουργία και
την αρχική χρηματοδότησή της έως τις φάσεις ανάπτυξης σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Παρακολουθεί και παρουσιάζει βέλτιστες πρακτικές νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και μελετά επιτυχημένες
περιπτώσεις ελληνικών και ξένων νεοφυών επιχειρήσεων.
Η ύλη του μαθήματος αναπτύσσεται με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. Εισαγωγή στη διαχείριση αλλαγών
2. Η ψυχολογία της αλλαγής
3. Η κουλτούρα και η διαχείριση της αλλαγής
4. Επιλογή της κατάλληλης στρατηγικής για την αλλαγή
5. Εισαγωγή στη καινοτομία
6. Στάδια εισαγωγής καινοτομίας
7. Διοίκηση της καινοτομίας
8. Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα

9. Επιχειρηματικό σχέδιο
10. Χρηματοδοτικά Εργαλεία και Εναλλακτικές Πηγές
11. e - Επιχειρηματικότητα
12. Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

 

Προτεινόμενο Βιβλίο:

Βιβλίο [112694585]: ΔΙΟΙΚΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΒΑΚΟΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Ημερομηνία δημιουργίας

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024