Darstellung / Vorschau
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ MARKETING ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
(FST_Ε02 & FBM_6.2C) - Κλεάνθης Κατσαρός
Beschreibung des Kurses
Περιεχόμενο του μαθήματος:
Το μάθημα στοχεύει να εισάγει τον αναγνώστη στις βασικές έννοιες της στρατηγικής μάρκετινγκ εστιάζοντας στις επιχειρήσεις τροφίμων. Πιο αναλυτικά παρουσιάζονται:
- Η στρατηγική στις επιχειρήσεις και η στρατηγική μάρκετινγ
- Στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ
- Το ανταγωνιστικό πλεόνεκτημα
- Το σχέδιο μάρκετινγκ
- Ανάλυση εξωτερικού περιβάλλοντος και ευκαιριών
- Ανάλυση πωλήσεων
- Μέθοδοι πρόβλεψης πωλήσεων και δυνατότητα αγοράς
- Ανάλυση ελκυστικότητας βιομηχανίας
- Ανάλυση ανταγωνιστών
- Ανάλυση πελατών
- Στρατηγική τμηματοποίηση, στόχευση και τοποθέτηση
- Στρατηγικές διοίκησης προϊόντος και ανάλυση χαρτοφυλακίου προϊόντων
- Στρατηγικές branding
- Στρατηγικές τιμολόγησης προϊόντων
- Στρατηγικές ολοκληρωμένης επικοινωνίας μάρκετινγκ
- Εφαρμογή, αξιολόγηση και έλεγχος του στρατηγικού σχεδιασμού
Συνιστώμενη βιβλιογραφία:
- Βιβλίο [133029848]: Στρατηγικό Μάρκετινγκ, Θεωρίες και Μελέτες Περίπτωσης, Ferrell O.C., Hartline M.D., Hochstein B.W.
Creation Date
Montag, 19. Februar 2024
-
There is no syllabus