Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Εργαστήριο)

(FST_E08) -  Αρετή Λεοντίου, Άρης Γιαννακάς

Περιγραφή Μαθήματος

Ανίχνευση /η/και προσδιορισμός χημικών προσθέτων των βασικών κατηγοριών:

  1. Χρωστικές: προσθέτουν ή αποκαθιστούν το χρώμα ενός τροφίμου που έχει χαθεί κατά την επεξεργασία του.
  2. Συντηρητικά: παρατείνουν το χρόνο διατήρησης των τροφίμων προστατεύοντάς τα από τις αλλοιώσεις που προκαλούνται από τους μικροοργανισμούς.
  3. Αντιοξειδωτικά: παρατείνουν το χρόνο διατήρησης των τροφίμων προστατεύοντάς τα από τις αλλοιώσεις που προκαλούνται από την οξείδωση (όπως το τάγγισμα των λιπών και οι μεταβολές χρώματος).
  4. Διογκωτικά αρτοποιίας: αυξάνουν τον όγκο της ζύμης ή του παναρίσματος ελευθερώνοντας αέριο.
  5. Βελτιωτικά αλεύρων: προστίθενται στο αλεύρι ή στη ζύμη προκειμένου να βελτιώσουν την αρτοποιητική ικανότητά τους.

Ημερομηνία δημιουργίας

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024

  • Μέθοδοι αξιολόγησης

    Ο βαθμός του εργαστηρίου προκύπτει από:

    Ι. Ασκήσεις μέσω eclass που περιλαμβάνουν:

    • Ερωτήσεις σύντομης απάντησης
    • Ερωτήσεις αντιστοίχισης
    • Ερωτήσεις μονής ή πολλαπλής επιλογής
    • Ερωτήσεις ΣΩΣΤΟ-ΛΑΘΟΣ

    ή

    ΙΙ. Ανάθεση ατομικής περιεκτικής εργασίας (~2-4 σελίδες) μέσω eclass 


    Ο τελικός βαθμός του μαθήματος προκύπτει από το άθροισμα του 60% του
    βαθμού της γραπτής εξέτασης θεωρίας συν το 40% του βαθμού του εργαστηρίου.