Παρουσίαση/Προβολή
Τεχνολογίες Επεξεργασίας και Συντήρησης Τροφίμων (Εργαστήριο)
(FST_403) - Αρετή Λεοντίου, Άρης Γιαννακάς
Περιγραφή Μαθήματος
Περιεχόμενο – Εργαστηριακές ασκήσεις
- Ο ρόλος της υγρασίας & ενεργότητας νερού στη συντήρηση των τροφίμων. Προσδιορισμός υγρασίας σε τρόφιμα.
- Υδατάνθρακες. Ζελατινοποίηση αμύλου.
- Πρωτεϊνες. Απομόνωση καζεϊνης.
- Κονσερβοποίηση. Στάδια κονσερβοποίησης φρούτων.
- Ζυμώσεις. Γαλακτική ζύμωση και παραγόμενα προϊόντα.
- Προσδιορισμός ασκορβικού οξέος σε λαχανικά. Επίδραση του μαγειρέματος στη διατήρησή του.
Ημερομηνία δημιουργίας
Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024
-
Μέθοδοι αξιολόγησης
Ο βαθμός του εργαστηρίου προκύπτει από:
Ι. Γραπτή τελική εξέταση (25% του βαθμού εργαστηρίου) που περιλαμβάνει:
- Ερωτήσεις σύντομης απάντησης
- Ερωτήσεις αντιστοίχησης
- Ερωτήσεις μονής ή πολλαπλής επιλογήςΙΙ. Ανάθεση εβδομαδαίων ασκήσεων μέσω eclass (75% του βαθμού εργαστηρίου)
Ο προβιβάσιμος βαθμός (≥5,0) του εργαστηρίου διατηρείται στο αρχείο των διδασκόντων μέχρι να ολοκληρωθεί η επιτυχής εξέταση και της θεωρίας του μαθήματος.
Όσοι φοιτητές/τριες δεν λαμβάνουν προβιβάσιμο τελικό βαθμό (δηλ. ≥5,0) υποχρεούνται να συμμετέχουν στην υποβολή των εργασιών και τη γραπτή εξέταση κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος αλλά δεν υποχρεούνται να επαναλάβουν το εργαστήριο και να παρακολουθήσουν εκ νέου τις εργαστηριακές ασκήσεις, παρά μόνον εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι.
Όσοι φοιτητές/τριες έχουν περισσότερες από μία απουσίες υποχρεούνται να επαναλάβουν το εργαστήριο και να παρακολουθήσουν εκ νέου τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Ο τελικός βαθμός του μαθήματος προκύπτει από το άθροισμα του 60% του βαθμού της θεωρίας συν το 40% του βαθμού του εργαστηρίου.Διδάσκοντες
Λεοντίου Αρετή, Δρ. Χημικός, Ε.ΔΙ.Π. Α'Γ. Σεφέρη 2, ισόγειο, γραφείο 05, 2641074197, aleontiu@upatras.gr