Vista previa
(FST223) - Ιωάννης Καραμπάγιας
Descripción del Curso
- Οινοποίηση–μετατροπή του σταφυλιού σε οίνο.
- Μηχανήματα κατεργασίας σταφυλιών (θλιπτήρια, απορραγιστήρια, στραγγιστήρια, πιεστήρια).
- Δοχεία οινοποίησης και εκχύλισης γλεύκους. Δεξαμενές οινοποίησης.
- Προϊόντα και υποπροϊόντα σταφυλιού.
- Λευκοί, Ροζέ, Ερυθροί και Αφρώδεις οίνοι και τεχνολογία παραγωγής τους.
- Ειδικές τεχνικές ερυθρής οινοποίησης (οινοποίηση με εκχύλιση σε ατμόσφαιρα CO2, θερμοοινοποίηση, συνεχής οινοποίηση).
- Τεχνολογία παραγωγής ειδικών κατηγοριών οίνων (γλυκών, ημίγλυκων, λιαστών, αρωματισμένων οίνων, κ.α.).
- Τεχνολογία παραγωγής προϊόντων και υποπροϊόντων σταφυλιού (ξύδι, γιγαρτέλαιο, τρυγικά, κ.σ.).
- Αλκοολική ζύμωση. Προϊόντα αλκοολικής ζύμωσης. Παράγοντες που επηρεάζουν την αλκοολική ζύμωση.
- Τεχνολογία εφαρμογής του θειώδους οξέος στην οινοποίηση. Αιτίες διακοπής της αλκοολικής ζύμωσης. Τεχνολογικές επεμβάσεις σε περίπτωση διακοπής της ζύμωσης στη λευκή και ερυθρή οινοποίηση.
- Κυριότερες μέθοδοι προστασίας του γλεύκους. Απολάσπωση. Διαύγαση–κολλάρισμα οίνων.
- Εμφιάλωση οίνων. Απόβλητα και διαχείριση αποβλήτων οινοποιείων.
Creation Date
martes, 3 de octubre de 2023
-
There is no syllabus