Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vista previa

Selected image

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ II

(FST223) -  Ιωάννης Καραμπάγιας

Descripción del Curso

  • Οινοποίηση–μετατροπή του σταφυλιού σε οίνο.
  • Μηχανήματα κατεργασίας σταφυλιών (θλιπτήρια, απορραγιστήρια, στραγγιστήρια, πιεστήρια).
  • Δοχεία οινοποίησης και εκχύλισης γλεύκους. Δεξαμενές οινοποίησης.
  • Προϊόντα και υποπροϊόντα σταφυλιού.
  • Λευκοί, Ροζέ, Ερυθροί και Αφρώδεις οίνοι και τεχνολογία παραγωγής τους.
  • Ειδικές τεχνικές ερυθρής οινοποίησης (οινοποίηση με εκχύλιση σε ατμόσφαιρα CO2, θερμοοινοποίηση, συνεχής οινοποίηση).
  • Τεχνολογία παραγωγής ειδικών κατηγοριών οίνων (γλυκών, ημίγλυκων, λιαστών, αρωματισμένων οίνων, κ.α.).
  • Τεχνολογία παραγωγής προϊόντων και υποπροϊόντων σταφυλιού (ξύδι, γιγαρτέλαιο, τρυγικά, κ.σ.).
  • Αλκοολική ζύμωση. Προϊόντα αλκοολικής ζύμωσης. Παράγοντες που επηρεάζουν την αλκοολική ζύμωση.
  • Τεχνολογία εφαρμογής του θειώδους οξέος στην οινοποίηση. Αιτίες διακοπής της αλκοολικής ζύμωσης. Τεχνολογικές επεμβάσεις σε περίπτωση διακοπής της ζύμωσης στη λευκή και ερυθρή οινοποίηση.
  • Κυριότερες μέθοδοι προστασίας του γλεύκους. Απολάσπωση. Διαύγαση–κολλάρισμα οίνων.
  • Εμφιάλωση οίνων. Απόβλητα και διαχείριση αποβλήτων οινοποιείων.

Creation Date

martes, 3 de octubre de 2023