Παρουσίαση/Προβολή
ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΟΓΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
(FST_E13) - Νικόλαος Ανδρίτσος
Περιγραφή Μαθήματος
Αντικείμενο του μαθήματος της Επιδημιολογίας Τροφιμογενών Νοσημάτων αποτελεί η μελέτη της συχνότητας, της κατανομής και εξέλιξης των νοσημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση τροφίμων, καθώς και των χαρακτηριστικών αυτών των νοσημάτων.
Γενικότερα, στόχο του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους φοιτητές των θεμελιωδών αρχών και εννοιών της Επιδημιολογίας που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία και την πρόκληση διαφόρων νόσων στον άνθρωπο από την κατανάλωση τροφίμων. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση του φοιτητή με τα μέτρα συχνότητας των τροφιμογενών νοσημάτων μικροβιακής αιτιολογίας, καθώς και με την παρακολούθηση (monitoring) και τον έλεγχο (control) των τροφιμογενών παθογόνων μικροοργανισμών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία και την παθογένεια, όπως επίσης και στα μέτρα πρόληψης των κυριότερων τροφιμογενών νοσημάτων μικροβιακής αιτιολογίας.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα