Preview
(FST_505) - Ιωάννης Καραμπάγιας
Description du cours
Σκοπός του μαθήματος '' ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ι'' είναι να δώσει στους φοιτητές τη βασική γνώση στο γνωστικό πεδίο της Τεχνολογίας Τροφίμων Φυτικής Προέλευσης, που αφορά συγκεκριμένα στα φρούτα, στα λαχανικά και στα σιτηρά. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη σύσταση των πρώτων υλών και τις τεχνολογικές μεθόδους μεταποίησης, καθώς και στο πως επηρεάζονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η ασφάλεια και η διατροφική αξία των παραπάνω προϊόντων.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1. Συσκευασία και αποθήκευση φρούτων και λαχανικών. 2. Επεξεργασία φρούτων και οπωροκηπευτικών. 3. Χυμοί
φρούτων. 4. Τεχνολογία παρασκευής μαρμελάδας. 5. Επεξεργασία βιομηχανικής τομάτας. 6. Τεχνολογία παραγωγής
κατεψυγμένων οπωροκηπευτικών. 7. Τεχνολογία δημητριακών. 8. Άλεση σίτου και ιδιότητες παραγομένων αλεύρων. 8.
Τεχνολογία αρτοσκευασμάτων. 9. Παρασκευή αρτοσκευασμάτων χωρίς γλουτένη. 10. Τεχνολογία και παρασκευή
προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
Creation Date
samedi 20 août 2022
-
There is no syllabus