Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Preview

Selected image

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ι

(FST_505) -  Ιωάννης Καραμπάγιας

Description du cours

Σκοπός του μαθήματος '' ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ι'' είναι να δώσει στους φοιτητές τη βασική γνώση στο γνωστικό πεδίο της Τεχνολογίας Τροφίμων Φυτικής Προέλευσης, που αφορά συγκεκριμένα στα φρούτα, στα λαχανικά και στα σιτηρά. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη σύσταση των πρώτων υλών και τις τεχνολογικές μεθόδους μεταποίησης, καθώς και στο πως επηρεάζονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η ασφάλεια και η διατροφική αξία των παραπάνω προϊόντων.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Συσκευασία και αποθήκευση φρούτων και λαχανικών. 2. Επεξεργασία φρούτων και οπωροκηπευτικών. 3. Χυμοί
φρούτων. 4. Τεχνολογία παρασκευής μαρμελάδας. 5. Επεξεργασία βιομηχανικής τομάτας. 6. Τεχνολογία παραγωγής
κατεψυγμένων οπωροκηπευτικών. 7. Τεχνολογία δημητριακών. 8. Άλεση σίτου και ιδιότητες παραγομένων αλεύρων. 8.
Τεχνολογία αρτοσκευασμάτων. 9. Παρασκευή αρτοσκευασμάτων χωρίς γλουτένη. 10. Τεχνολογία και παρασκευή
προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

 

Creation Date

samedi 20 août 2022