Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Anteprima

Selected image

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι (Θ+Ε)

(FST_602) -  Ιωάννης Καραμπάγιας

Descrizione del Corso

  • Σύσταση σταφυλιού: Ανθοκυανίνες, φαινολικά συστατικά, πτητικές ενώσεις, πρόδρομες ενώσεις αρώματος,
  • Σάκχαρα, αζωτούχες ενώσεις, τανίνες, λινολεϊκό
  • Ωρίμανση σταφυλιών: εξέλιξη σακχάρων, εξέλιξη οξέων, πολυφαινολική ωρίμανση
  • Τρυγητός-μεταφορά σταφυλιών στο οινοποιείο, μηχανικές κατεργασίες
  • Θειώδης ανυδρίτης, μορφές, τρόπος χρήσης
  • Διορθώσεις γλεύκους, αύξηση/μειωση εν δυνάμει αλκοολικού τίτλου, αύξηση /μείωση οξύτητας
  • Βιοχημεία αλκοολικής ζύμωσης
  • Χημική σύσταση οίνου: Σάκχαρα-Δυναμικός αλκοολικός τίτλος, οργανικά οξέα- οξύτητες, φαινολικά και πτητικά συστατικά
  • Μεταζυμωτικές επεξεργασίες οίνων, μικροβιακή σταθεροποίηση, παλαίωση οίνων
  • Οργανοληπτικός έλεγχος οίνων- οπτική αξιολόγηση, αξιολόγηση αρώματος, γεύσης, στυπτικότητας και επίγευσης

Creation Date

lunedì 21 febbraio 2022