Anteprima
(FST_602) - Ιωάννης Καραμπάγιας
Descrizione del Corso
- Σύσταση σταφυλιού: Ανθοκυανίνες, φαινολικά συστατικά, πτητικές ενώσεις, πρόδρομες ενώσεις αρώματος,
- Σάκχαρα, αζωτούχες ενώσεις, τανίνες, λινολεϊκό
- Ωρίμανση σταφυλιών: εξέλιξη σακχάρων, εξέλιξη οξέων, πολυφαινολική ωρίμανση
- Τρυγητός-μεταφορά σταφυλιών στο οινοποιείο, μηχανικές κατεργασίες
- Θειώδης ανυδρίτης, μορφές, τρόπος χρήσης
- Διορθώσεις γλεύκους, αύξηση/μειωση εν δυνάμει αλκοολικού τίτλου, αύξηση /μείωση οξύτητας
- Βιοχημεία αλκοολικής ζύμωσης
- Χημική σύσταση οίνου: Σάκχαρα-Δυναμικός αλκοολικός τίτλος, οργανικά οξέα- οξύτητες, φαινολικά και πτητικά συστατικά
- Μεταζυμωτικές επεξεργασίες οίνων, μικροβιακή σταθεροποίηση, παλαίωση οίνων
- Οργανοληπτικός έλεγχος οίνων- οπτική αξιολόγηση, αξιολόγηση αρώματος, γεύσης, στυπτικότητας και επίγευσης
Creation Date
lunedì 21 febbraio 2022
-
There is no syllabus