Preview
(FST_305) - Ιωάννης Καραμπάγιας
Description du cours
1. Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής: Στοιχεία Διατροφής του ανθρώπου, διαιτητικές
απαιτήσεις, ενεργειακό ισοζύγιο, σύσταση τροφίμων, καθορισμός απαιτούμενης πρόσληψης
ενέργειας.
2. Πρωτεΐνες: Δομικές μονάδες (αμινοξέα), Ρόλος πρωτεϊνών στη διατροφή, Πέψη,
Απορρόφηση, Μεταβολισμός, Ασθένειες.
3. Υδατάνθρακες: Πρόσληψη, Πέψη, Απορρόφηση,
Μεταβολισμός, Συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα, Σακχαρώδης διαβήτης, Γλυκαιμική επίδραση
της τροφής, Φυτικές ίνες.
4. Λιπαρές ύλες: Λιπίδια, Πρόσληψη, Πέψη, Απορρόφηση,
Μεταβολισμός, Λιπώδης ιστός, Ασθένειες (Παχυσαρκία, Αθηροσκλήρωση.
5. Νερό: Δομή, Φυσικές ιδιότητες, Οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, Απορρόφηση, Απέκκριση.
6. Βιταμίνες.
7. Ανόργανα συστατικά: Ασβέστιο, Σίδηρος, Ιώδιο (πηγές, απορρόφηση, ασθένειες).
Creation Date
vendredi 3 décembre 2021
-
There is no syllabus