Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Preview

Selected image

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

(FST_305) -  Ιωάννης Καραμπάγιας

Description du cours

1. Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής: Στοιχεία Διατροφής του ανθρώπου, διαιτητικές
απαιτήσεις, ενεργειακό ισοζύγιο, σύσταση τροφίμων, καθορισμός απαιτούμενης πρόσληψης
ενέργειας.

2. Πρωτεΐνες: Δομικές μονάδες (αμινοξέα), Ρόλος πρωτεϊνών στη διατροφή, Πέψη,
Απορρόφηση, Μεταβολισμός, Ασθένειες.

3. Υδατάνθρακες: Πρόσληψη, Πέψη, Απορρόφηση,
Μεταβολισμός, Συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα, Σακχαρώδης διαβήτης, Γλυκαιμική επίδραση
της τροφής, Φυτικές ίνες.

4. Λιπαρές ύλες: Λιπίδια, Πρόσληψη, Πέψη, Απορρόφηση,
Μεταβολισμός, Λιπώδης ιστός, Ασθένειες (Παχυσαρκία, Αθηροσκλήρωση.

5. Νερό: Δομή, Φυσικές ιδιότητες, Οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, Απορρόφηση, Απέκκριση.

6. Βιταμίνες.

7. Ανόργανα συστατικά: Ασβέστιο, Σίδηρος, Ιώδιο (πηγές, απορρόφηση, ασθένειες).

Creation Date

vendredi 3 décembre 2021