Παρουσίαση/Προβολή
(FST_504) - Παπατζήμος Γεώργιος
Περιγραφή Μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος είναι η μελέτη της πρωτογενούς παραγωγής του κρέατος (τεχνολογία νωπού κρέατος), ο ποιοτικός έλεγχος και οι μέθοδοι συντήρησης και επεξεργασίας των τροφίμων ζωικής προέλευσης (κρέας, αυγά, ψάρια), πλην του γάλακτος και τον προϊόντων του, καθώς και η τεχνολογία μεταποιημένων προϊόντων κρέατος (π.χ. αλλαντικών).
Συγκεκριμένα, αντικείμενο της τεχνολογίας κρέατος και του μαθήματος αποτελούν ο τρόπος μεταφοράς των ζώων στα σφαγεία και η ακολουθούμενη μέθοδος σφαγής, η σύνθεση και λειτουργικότητα των μυών του ζώου, οι μεταθανάτιες μεταβολές που επισυμβαίνουν στο κρέας, καθώς και οι μέθοδοι διακίνησης, συντήρησης, επεξεργασίας και μεταποίησης του κρέατος.
Ημερομηνία δημιουργίας
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα