Παρουσίαση/Προβολή
(FST_504) - Παπατζήμος Γεώργιος
Περιγραφή Μαθήματος
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρέχει στους φοιτητές βασικές γνώσεις στο γνωστικό πεδίο του ποιοτικού ελέγχου και της τεχνολογίας του κρέατος και των προϊόντων του. Το εργαστήριο ασχολείται κυρίως με μεθόδους μεγιστοποίησης/ελαχιστοποίησης της ικανότητας συγκράτησης νερού του κρέατος και μεταβολής του χρώματος των προϊόντων κρέατος, οι οποίες επηρεάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων κρεατοσκευασμάτων και επιδρούν αποφασιστικά στην εμπορική αξία των προϊόντων. Στα αντικείμενα ενδιαφέροντος του εργαστηρίου εντάσσεται και ο ποιοτικός έλεγχος του κρέατος, μέσω κυρίως της διάκρισης μεταξύ κατεψυγμένου και μη κατεψυγμένου νωπού κρέατος κατά τη χρήση του τελευταίου στην παραγωγή κρεατοσκευασμάτων.
Το εργαστήριο στοχεύει στην ενημέρωση του φοιτητή στα ανωτέρω πεδία, προκειμένου ο τελευταίος να είναι σε θέση να κατανοήσει τα προβλήματα που είναι πιθανό να προκύψουν κατά την παραγωγική διαδικασία του κρέατος και των προϊόντων του.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα