Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων (Εργαστήριο)

(DEAPT208) -   Αλεξάνδρα Τσίντζου, Αρετή Λεοντίου

Περιγραφή Μαθήματος

 

Το εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων περιλαμβάνει τια ακόλουθες βασικές εργαστηριακές αναλύσεις συστατικών των τροφίμων.

  1. Λίπη - Έλαια. Μέτρηση οξύτητας ελαιολάδου.
  2. Προσδιορισμός λίπους στο τυρί.
  3. Προσδιορισμός οξύτητας. Μέτρηση σακχάρων σε χυμό.
  4. Άμυλο. Ζελατινοποίηση αμύλου.
  5. Προσδιορισμός ισοηλεκτρικού σημείου αμινοξέος.
  6. Πρωτεΐνες. Απομόνωση καζεΐνης.
  7. Προσδιορισμός υγρασίας γλουτένης.
  8. Ένζυμα. Παρασκευή προϊόντος οξυγαλακτικής ζύμωσης.

Ημερομηνία δημιουργίας

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018