Παρουσίαση/Προβολή
Ασφάλεια Τροφίμων (Εργαστήριο)
(DEAPT207) - Αλεξάνδρα Τσίντζου, Αρετή Λεοντίου, Κατερίνα Κατερινοπούλου
Περιγραφή Μαθήματος
Το μάθημα αποτελεί υποχρεωτικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της ασφάλειας τροφίμων, αρχών μικροβιολογίας τροφίμων, ποιοτικού ελέγχου και στις αρχές συστήματος HACCP.
Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στους τρόπους ορθής πρακτικής και υγιεινής κατά την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και διακίνηση των διαφόρων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Παρουσιάζονται τα απαραίτητα κοινοτικά νομοθετικά και προληπτικά μέτρα ελέγχου της υγιεινής σε όλα τα στάδια της παραγωγής, διακίνησης εμπορίας και χρήσης και τροφίμων, ώστε να διασφαλίζεται η παραγωγή και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων κατάλληλων για τη δημόσια υγεία. Πραγματοποιείται εισαγωγή στα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και παρουσιάζονται οι βασικές αρχές HACCP με ανάλυση παραδειγμάτων εφαρμογής HACCP σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.
Ημερομηνία δημιουργίας
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα