Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΙΙ

(CHEM2037) -  Αργυρώ Μπεκατώρου

Περιγραφή Μαθήματος

Στο τέλος αυτού του μαθήματος ο φοιτητής θα έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για: [1] Όλους τους παράγοντες (μικροβιακούς κ.ά.) που επιδρούν στην αλλοίωση των τροφίμων. [2] Τρόπους συντήρησης τροφίμων σε βιομηχανική, βιοτεχνική, ή και οικιακή κλίμακα. [3] Επιπτώσεις της αλλοίωσης των τροφίμων στην υγεία των ανθρώπων. [4] Βιοχημεία παραγωγής οίνου. [5] Τη διατροφική αξία των μεταλλαγμένων και προβιοτικών τροφίμων. [6] Νομοθεσία. [7] Εφαρμογή των καλύτερων συνθηκών υπό τις οποίες συντηρούνται άριστα τα τρόφιμα, και αναγνώριση των αλλοιωμένων τροφίμων, π.χ. κρέας, τυρί, γάλα κ.ά. [8] Γνωρίζοντας τη βιοχημεία παραγωγής κρασιών να μπορεί να παρεμβαίνει κατά τη ζύμωση για να τροποποιεί την πορεία ζύμωσης ή να παρεμβαίνει για τυχόν διόρθωση. [9] Με τη μικροβιολογία τροφίμων και τη γνώση του κώδικα τροφίμων και ποτών, ο φοιτητής συμπληρώνει τις γνώσεις του στα τρόφιμα και προετοιμάζεται καλύτερα για αναζήτηση εργασίας σε βιομηχανία, βιοτεχνία τροφίμων ή να αρχίσει μια δική του δουλειά στο πεδίο των τροφίμων.

Ημερομηνία δημιουργίας

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012