Οδηγίες για την πραγματοποίηση των εργασιών εξέτασης στο μάθημα Το θέμα της εργασίας συνίσταται στην κριτική σύνοψη ενός εκ των βιβλίων τα οποία έχουν αναρτηθεί ως «Βιβλία για εργασία»

Οδηγίες για την πραγματοποίηση των εργασιών εξέτασης στο μάθημα

Το θέμα της εργασίας συνίσταται στην κριτική σύνοψη ενός εκ των βιβλίων τα οποία έχουν αναρτηθεί ως «Βιβλία για εργασία» στην περιγραφή του μαθήματος (σε ορισμένα βιβλία υποδεικνύονται συγκεκριμένες σελίδες ή κεφάλαια που αποτελούν το αντικείμενο της εργασίας), όμως για την πραγματοποίηση αυτής της κριτικής σύνοψης ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Όλες οι εργασίες πρέπει να εμπεριέχουν αναφορές, εκτός του βιβλίου που καλούνται να συνοψίσουν, και στα κείμενα που έχουν αναρτηθεί ως υλικό του μαθήματος. Με δύο λόγια οι φοιτητές/τριες πρέπει να δείξουν στην εργασία ότι εκτός από το κείμενο που καλούνται να συνοψίσουν έχουν μελετήσει και τις σελίδες από τα τέσσερα παραπάνω εγχειρίδια. Μπορούν να ενσωματώσουν αναφορές στο υλικό που έχει αναρτηθεί για το μάθημα είτε στην εισαγωγή της εργασίας τους, είτε κατά την ίδια τη σύνοψη. Σημειώνουμε ότι τα κείμενα έχουν αναρτηθεί στο eclass του μαθήματος στην κατηγορία "έγγραφα".

2.Προσοχή! Κατά την πραγματοποίηση της εργασίας απαγορεύεται η αντιγραφή αποσπασμάτων (από το διαδίκτυο, από άλλα βιβλία κλπ.) και η παρουσίασή τους ως δικών μας: αυτό ονομάζεται λογοκλοπή. Μπορούμε εφόσον θέλουμε να αναφέρουμε σχετικά σύντομα παραθέματα πάντα εντός εισαγωγικών («?») και με αναφορά στην πηγή. Επίσης απαγορεύεται η αντιγραφή μεταξύ των εργασιών, δηλαδή η αναπαραγωγή μίας εργασίας από περισσότερους φοιτητές. Οποιαδήποτε εργασία παρουσιάσει το φαινόμενο της λογοκλοπής ή της ομοιότητας/αντιγραφής με άλλες εργασίες, θα μηδενίζεται.

3. Το μέγεθος της εργασίας θα πρέπει να κινείται στα όρια 2200-3000 λέξεων (με μικρές αποκλίσεις του συν-πλην 10%).

4. Η εργασία θα πρέπει να κατατεθεί σε προκαθορισμένη ημερομηνία για την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και αντίστοιχα για την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Ολες οι παραπάνω προϋποθέσεις είναι απαραίτητες προκειμένου η εργασία να γίνει αποδεκτή και να λάβει επιτυχή βαθμολόγηση.

Ο Διδάσκων Μ. Σκομβούλης