Ενότητα 7

Authentic Movement - Αυθεντική Κίνηση
Το Authentic Movement συνήθως χρησιμοποιείται ως ένα εργαλείο για την ψυχοθεραπεία, την αυτο-ανάπτυξη και την εξερεύνηση του ασυνείδητου. Είναι μια πρακτική που σέβεται την αυτονομία του ατόμου και ενθαρρύνει την αυθεντική έκφραση και ανακάλυψη του εαυτού.

Expression Primitive - Πρωτόγονη Έκφραση 
Η Πρωτόγονη Έκφραση αποτελεί μέθοδο που ήδη εφαρμόζεται διεθνώς ως έγκυρη παιδαγωγική και θεραπευτική προσέγγιση. Όταν αξιοποιείται  στην εκπαίδευηση επιδιώκει τη  γνωριμία με την αισθητική του πριμιτιβισμού η οποία είναι  δυναμική  και στηρίζει τη σπουδή και ανάπτυξη του Ρυθμού της Κίνησης και της Φωνής. 
Όλες οι θεραπείες μέσω τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της χοροθεραπείας, αξιοποιούνται επίσης ως παράγοντας διατήρησης της υγείας. Στοχεύοντας στην πρόληψη, λειτουργούν ως μέθοδοι για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της δημιουργικής έκφρασης και καθιστούν την εισαγωγή τους στο πεδίο της εκπαίδευσης όχι μόνον ενδιαφέρουσα αλλά και αναγκαία.

Οι συναντήσεις σε ομάδες  Πρωτόγονης Έκφρασης είναι «γιορτή» μια συλλογική τελετή, με διονυσιακό χαρακτήρα. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την τελετουργία, το παιχνίδι και τη μεταρσίωση, τα διαχρονικά στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού.