Δραστηριότητα 1. Υποθέστε ότι σχεδιάζουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και ειδών γραφείου. Θέλουμε να οργανώσουμε τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει (παρατίθενται στην παρακάτω λίστα) ακολουθώντας την τεχνική της ταξινόμησης καρτών. α) Ομαδοποιήστε τα προϊόντα σε κατηγορίες που έχουν νόημα για εσάς και δώστε ένα όνομα στην κάθε κατηγορία που δημιουργήσατε. β) Ζητήστε από κάποιον/α άλλον/η να τοποθετήσει τα προϊόντα στις κατηγορίες που εσείς δημιουργήσατε. Παρατηρήστε ομοιότητες και διαφορές στις ομαδοποιήσεις, και συζητήστε με το συμμετέχοντα για τις διαφορές.
Λίστα προϊόντων καταστήματος: Ακουστικά, Βιβλιοδεσία σπιράλ, Βιβλιοθήκες , Βιντεοκάμερες, Εκτυπωτές (Printers), Επιτραπέζιοι υπολογιστές (Desktops), Ηχεία, Θερμοκόλληση, Θήκες για CD/DVD, Καρέκλες γραφείου, Κάρτες γραφικών, Κάρτες ήχου, Κινητά τηλέφωνα, Μελάνια & toners, Μικρόφωνα, Μπλοκ & τετράδια, Ντοσιέ, Οθόνες, Πακέτα σύνδεσης Internet, Πλαστικοποίηση, Πληκτρολόγια, Πλοηγητές GPS (navigators), Ποντίκια, Προβολικά (projectors), Σαρωτές (Scanners), Σκληροί δίσκοι, Στικάκια USB , Στυλό & μολύβια, Συρταριέρες, Τηλεοράσεις, Υπολογιστές ταμπλέτες (Tablets), Φορητοί υπολογιστές (Laptops), Φωτογραφικές μηχανές, Φωτοαντιγραφικό χαρτί Α4

Δραστηριότητα 2. Βιβλιογραφική αναζήτηση και καταγραφή μελετών που χρησιμοποιούν την τεχνική ταξινόμησης καρτών. Η εργασία θα εισάγει τον αναγνώστη στις διάφορες παραλλαγές της τεχνικής, θα παρουσιάζει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της, θα παρουσιάζει στοιχεία για την συσχέτιση της αποτελεσματικότητας της σε σχέση με τον αριθμό των καρτών και τον αριθμό των συμμετεχόντων, τα διαθέσιμα εργαλεία λογισμικού (δωρεάν και εμπορικά) που υπάρχουν για την υποστήριξη της τεχνικής, και τέλος θα παρουσιάζει στοιχεία για το εκτιμώμενο κόστος της εφαρμογής της τεχνικής.