Απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 - 11:22 π.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Ερωτήσεις:

  1. Τι κάνουμε αν έχουμε ερωτήσεις;
  2. Είμαι φοιτητής μεγαλύτερου έτους και χρωστάω το μάθημα. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω το εργαστήριο;
  3. Είμαι φοιτητής υπό μεταγραφή. Μπορώ να συμμετέχω στο εργαστήριο του μαθήματος;
  4. Χρειάζεται να κάνουμε εγγραφή στο e-class;
  5. Ποιο βιβλίο προτείνεται για το μάθημα "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό”;
  6. Το αντικείμενο του μαθήματος είναι η εκμάθηση της C;
  7. Γιατί είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο εργαστήριο του μαθήματος;

Απαντήσεις

Ερώτηση Νο1.1: Τι κάνουμε αν έχουμε ερωτήσεις;

Απάντηση:  

Δείτε πρώτα από όλα αν η ερώτηση σας έχει ήδη απαντηθεί στο κείμενο αυτό ή αν καλύπτεται από τον κανονισμό εργαστηρίου.

 

Εκφράστε την ερώτηση σας δημόσια. Πιθανότατα αφορά και τους συμφοιτητές σας. Χρησιμοποιείστε την περιοχή των συζητήσεων (Συζητήσεις) του eclass επιλέγοντας την κατάλληλη κατηγορία και το αντίστοιχο θέμα. Αξιοποιήστε την δια ζώσης επικοινωνία στις διαλέξεις, τα διαλείμματα, το φροντιστήριο, το εργαστήριο. Για θέματα που δεν μπορούν να καλυφθούν με τα παραπάνω μέσα υπάρχουν και οι ώρες γραφείου.

 

Αν η ερώτηση σας είναι προσωπική επικοινωνήστε με τους υπευθύνους του μαθήματος. Προτιμήστε τη δια ζώσης ερώτηση στις διαλέξεις, το φροντιστήριο, τα διαλλείματα, το εργαστήριο.

 

Παρακαλώ πολύ, ερωτήσεις με εμαιλ μόνο όταν έχετε εξαντλήσει τους παραπάνω τρόπους. Στην περίπτωση αυτή βάλτε στον τίτλο του μηνύματος την έκφραση Ι2P-Urgent. Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις θα περιμένετε απάντηση. Οι προσωπικές σας απόψεις για το μάθημα ανήκουν στην κατηγορία αυτή και είναι ευπρόσδεκτες.

 

 

Ερώτηση Νο1.2: Είμαι φοιτητής μεγαλύτερου έτους και χρωστάω το μάθημα. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω το εργαστήριο;

Απάντηση:  

Η απάντηση εξαρτάται από το έτος στο οποίο είστε.

Α) Αν είστε φοιτητής τρίτου έτους και πάνω η απάντηση είναι ΟΧΙ καθώς ακολουθείτε το παλιό Πρόγραμμα Σπουδών. Δείτε τις Μεταβατικές διατάξεις για την περίπτωση σας. Παρόλα αυτά οι ασκήσεις εργαστηρίου, αν τις κάνετε στο σπίτι σας, θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση του αντικειμένου του μαθήματος και να έχετε μια καλύτερη απόδοση στην τελική  εξέταση του μαθήματος.

Β) Αν είστε φοιτητής 2ου έτους η απάντηση είναι ΝΑΙ μόνο για την περίπτωση που αν έχετε πάρει STRONG FAIL στο εργαστήριο. Στην περίπτωση αυτή θα εγγραφείτε στην ειδική ομάδα εργαστηρίου (με περιορισμένο αριθμό θέσεων) που λειτουργεί για την κατηγορία αυτή. Για την ημερομηνία έναρξης του εργαστηρίου για την κατηγορία αυτή θα ενημερωθείτε με σχετικό μήνυμα.

 

Ερώτηση Νο1.3: Είμαι φοιτητής υπό μεταγραφή. Μπορώ να συμμετέχω στο εργαστήριο του μαθήματος;

Απάντηση:  

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Το εργαστήριο για εσάς θα ξεκινήσει σε ξεχωριστή ομάδα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία μεταγραφών. Για την ομαλή ένταξη σας όμως σε αυτό και γενικότερα στο μάθημα σας συνιστούμε να παρακολουθείτε κανονικά Διαλέξεις και Φροντιστήριο και να δουλεύετε το υλικό του εργαστηρίου από το σπίτι σας. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς δεν θα καλυφθούν στο εργαστήριο αυτής της κατηγορίας οι ασκήσεις εργαστηρίου που έχουν ήδη εκτελεστεί. Για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε όλα τα εργαλεία που σας δίνονται για την επίτευξη του στόχου του εργαστηρίου (εκτός από το ΥΚ). Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα σας επιτρέψει να ενταχθείτε ομαλά στο μάθημα και στο Τμήμα.

Για την υποστήριξη της ομαλής ένταξης των υπό μεταγραφή φοιτητών στο μάθημα, θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα (23-27/10) η δοκιμαστική λειτουργία ενός δίωρου υποστήριξης ασκήσεων εργαστηρίου (Τετάρτη 2-4). 

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν πάνω στο υλικό των ασκήσεων του εργαστηρίου στον χώρο του ΥΚ και να έχουν υποστήριξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν. 

Το νέο αυτό 'εργαλείο΄ μπορούν να το αξιοποιήσουν και οι φοιτητές των ομάδων 1 και 2 για να επιλύσουν τις απορίες τους.

Ερώτηση Νο1.4: Χρειάζεται να κάνουμε εγγραφή στο e-class;

Απάντηση:

Ναι. Πρέπει να κάνετε εγγραφή στο μάθημα καθώς μετά από μερικές μέρες θα κλείσει και θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εγγεγραμμένοι σε αυτό.

 

Ερώτηση Νο1.5: Ποιο βιβλίο προτείνεται για το μάθημα "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό”;

 

Απάντηση:  

Το μάθημα είναι οργανωμένο με βάση το βιβλίο  Διαδικαστικός Προγραμματισμός – C. Η πρώτη πηγή ενημέρωσης για το αντικείμενο του μαθήματος είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του μαθήματος στο eclass.

Έχετε φυσικά τη δυνατότητα να επιλέξετε όποιο βιβλίο θέλετε από αυτά που έχουν καταχωρηθεί στον Εύδοξο. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείτε τις διαλέξεις, το φροντιστήριο και εκτελείτε τις εργαστηριακές ασκήσεις και ανατρέχετε σε όποιο βιβλίο ή web resource καλύπτει το κάθε θέμα.

 

Ερώτηση Νο1.6: Το αντικείμενο του μαθήματος είναι η εκμάθηση της C;

Απάντηση:

Ο πρωταρχικός στόχος του μαθήματος είναι η εισαγωγή στις βασικές έννοιες Προγραμματισμού. Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιείται η γλώσσα C. Πιο αναλυτικά η απάντηση στο  I2P_Intro.pdf

Ερώτηση Νο1.7: Γιατί είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο εργαστήριο του μαθήματος;

Απάντηση:

Η απάντηση στο  I2P_Intro.pdf

Σχόλια (0)