Προετοιμασία για το 2ο εξάμηνο

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 3:28 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Καλησπέρα σας,

Το 2ο εξάμηνο πλησιάζει και η τρέχουσα κατάσταση μας αναγκάζει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να καλύψουμε τα προβλήματα που δημιουργήσαν οι καταλήψεις αλλά και αυτά που φαίνεται πως υπήρχαν κατά την διάρκεια του 1ου εξαμήνου και δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε και κατά συνέπεια να αντιμετωπίσουμε. Τα προβλήματα αυτά ανέδειξε η γραπτή εξέταση του μαθήματος.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούνται ορισμένες ενέργειες για να ξεκινήσουμε το μάθημα του Αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού με όσον το δυνατόν λιγότερα κενά και σίγουρα διαφορετικές νοοτροπίες που θα μας επιτρέψουμε να πετύχουμε καλύτερα τους στόχους του μαθήματος. Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή σας είναι καθοριστική και αναντικατάστατη.

 

  1. Ερωτηματολόγιο “Συμμετοχή σε Φροντιστήρια” (Ανώνυμο)

Πληροφορηθήκαμε πως αρκετοί, ίσως πολλοί από εσάς, καταφύγατε σε φροντιστήρια έξω από την σχολή για να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις του μαθήματος. Αυτό, αν ισχύει, εκτός του ότι  μας δημιουργεί πολλές απορίες για το λόγο που συμβαίνει, μπορεί να σημαίνει πως οι δράσεις της Σχολής προς την κατεύθυνση κάλυψης των απαιτήσεων αυτών δεν είναι επαρκείς ή/και εσείς δεν τις αξιοποιήσατε αποτελεσματικά. Είναι δεδομένο πως αν κινηθούμε με τον ίδιο τρόπο και στο 2ο εξάμηνο θα έχουμε ανάλογα αποτελέσματα και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Για τον λόγο αυτό ζητάμε, ως πρώτο βήμα, την ειλικρινή συμμετοχή σας στο ερωτηματολόγιο Συμμετοχή σε Φροντιστήρια.

 

  1. Συζήτηση

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ώρες γραφείου στο εικονικό γραφείο (θα ανακοινωθούν) για να συζητήσετε μαζί μας κατ’ ιδίαν ότι σχετικό σας απασχολεί για το μάθημα.

 

  1. Καλή επανάληψη της ύλης του μαθήματος Εισαγωγή στον Προγραμματισμό

Όπως ήδη αναφέρθηκε το μάθημα «Αντικειμενοστρεφής Προγραμματισμός» του επομένου εξαμήνου

α) προϋποθέτει τις γνώσεις του μαθήματος «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό» και

β) χρησιμοποιεί ως γλώσσα την Java η οποία υιοθετεί ένα 80% (και ίσως παραπάνω) της C και αυτά θεωρούνται στο 2ο εξάμηνο πως πρέπει να είναι γνωστά.

Σχόλια (1)

Θραμπουλίδης Κλεάνθης
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 6:19 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης
Το αρχείο I2P-FinalExamJan24-1stYearStudentsPart1 περιέχει τους ΑΜ των φοιτητών που πέτυχαν βαθμό γραπτής εξέτασης >4,5