Δράσεις Εργαστηρίου 10ης Εβδομάδας

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023 - 9:23 π.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου της Πέμπτης και Παρασκευής δουλεύετε στις παρακάτω Δράσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τις Δράσεις του «Εργαστήριο 8ης εβδομάδας»

 Όλες οι Δράσεις αφορούν τη συγγραφή κώδικα που αναπτύξαμε βήμα-προς-βήμα στη διάλεξη της Τρίτης 5/12 και περιγράφονται στις σχετικές διαφάνειες (I2P_SortAndSearch.pdf).

 Οι δράσεις [Δ1]-[Δ3] αναφέρονται στα βήματα 1-3 που έχουν στόχο την βήμα-προς-βήμα (Step1-Step3) ανάπτυξη της  bubbleSort().

 Η [Δ4] έχει στόχο μία έκδοση της bubbleSort() με χρήση αναδρομικότητας.

Η [Δ5] έχει στόχο την ανάπτυξη μιας έκδοσης της bubbleSort() για ταξινόμηση πίνακα αλφαριθμητικών.

 Ταξινόμηση Πίνακα Ακεραίων

[Δ1] – Ανάπτυξη του προγράμματος που υλοποιεί το πρώτο βήμα (1st step) της ανάπτυξης του αλγόριθμου ταξινόμησης BubbleSort. To πρόγραμμα αναπτύξαμε βήμα προς βήμα (διάλεξη Τρίτης 5/12).

[Δ2] – Χρησιμοποιήστε το παραπάνω πρόγραμμα ως βάση για να υλοποιήσετε το 2ο βήμα (2nd Step) ανάπτυξης του αλγορίθμου. To πρόγραμμα αναπτύξαμε βήμα προς βήμα (διάλεξη Τρίτης 5/12).

[Δ3] – Χρησιμοποιήστε το παραπάνω πρόγραμμα ως βάση για να υλοποιήσετε το 3ο βήμα (3rd Step Avoid meaningless iterations) ανάπτυξης του αλγορίθμου. To πρόγραμμα αναπτύξαμε βήμα προς βήμα (διάλεξη Τρίτης 5/12).

[Δ4] – Χρησιμοποιήστε το παραπάνω πρόγραμμα ως βάση για να υλοποιήσετε μία έκδοση με χρήση αναδρομικότητας (Recursion). To πρόγραμμα αναπτύξαμε στην διάλεξη της Τρίτης 5/12.

[Δ5] – Ταξινόμηση Αλφαριθμητικών.

Χρησιμοποιήστε ως βάση το πρόγραμμα στο οποίο υλοποιήσατε τον bubble sort για ακεραίους για να υλοποιήσετε τον bubble sort για ταξινόμηση αλφαριθμητικών. Τις απαιτούμενες τροποποιήσεις συζητήσαμε στην διάλεξη της Τρίτης 5/12.

Σχόλια (0)