Εργαστήριο 8ης εβδομάδας (Αντικείμενο)

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 - 1:33 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου της 8 και 9ης εβδομάδας θα εκτελέσετε τις παρακάτω Δράσεις:

[Δ1]Orders

 Ένα εργοστάσιο παρασκευάζει μικρά και μεγάλα μπουκάλια εμφιάλωσης. Τα μικρά κοστίζουν 0.008€ και τα μεγάλα 0.02€. Για παραγγελίες μεγαλύτερες από 200€ ή 3000 μπουκάλια, γίνεται έκπτωση 8%. Για παραγγελίες μεγαλύτερες από 600€, γίνεται έκπτωση 20%.

Αναθέστε στην μηχανή το έργο του υπολογισμού του συνολικού τελικού κόστους μιας παραγγελίας με βάση την έκπτωση.

Στον κώδικα σας θα συμπεριλάβετε σε σχόλια την λεκτική περιγραφή με βάση την οποία δομήσατε την main(). Tην λεκτική περιγραφή θα τοποθετήσετε στην αρχή του πηγαίου κώδικα ακριβώς πάνω από την main().

 

[Δ2]FourDigitNumbers

Αναθέστε στην μηχανή το έργο που περιγράφεται στην ανάρτηση FourDigitNumbers

Στον κώδικα σας θα συμπεριλάβετε σε σχόλια τη λεκτική περιγραφή με βάση την οποία δομήσατε την main(). Tην λεκτική περιγραφή θα τοποθετήσετε στην αρχή ακριβώς πάνω από την main().

Σε δεύτερη φάση, και αφού έχετε μια λειτουργούσα έκδοση, κάντε προσπάθεια να δώσετε μια νέα έκδοση η οποία να βελτιώνει για την μηχανή τον χρόνο εκτέλεσης του έργου.

 

[Δ3] – Fractions using struct

Αναπτύξτε μια νέα έκδοση του προγράμματος Fractions το οποίο δουλέψατε στα πλαίσια της Δράσης [Δ1] του εργαστηρίου της 6ης εβδομάδας.

Στη νέα αυτή έκδοση που θα αξιοποιεί την κατασκευή της δομής (struct), θα χρησιμοποιήσετε μια νέα έκδοση της readExpression η οποία σας δίνεται στην 2η έκδοση της βιβλιοθήκης i2p (αρχείο libi2pV2.zip).

Για τη δημιουργία της νέας αυτής έκδοσης θα χρησιμοποιήσετε ως βάση το πρόγραμμα που ήδη αναπτύξατε και παραδώσατε. Θα το τροποποιήσετε ώστε:

  1. να αξιοποιεί τη 2η έκδοση της readExpression(), και
  2. να αξιοποιεί, στον ορισμό των συναρτήσεων του προγράμματος σας, τους νέους τύπους Expression και Fraction struct expression και struct fraction αντίστοιχα) που ορίζονται στο αρχείο επικεφαλίδας της βιβλιοθήκης (δηλαδή το i2p.h).

Οδηγίες για την αξιοποίηση βιβλιοθήκης τρίτου κατασκευαστή θα βρείτε στο αρχείο 3rdPartyLibrary.pdf.

[Δ4]OrdersHandling

Αναβαθμίστε το πρόγραμμα που αναπτύξατε στα πλαίσια της [Δ1] σε μια εφαρμογή (OrdersHandlingApp) που θα δίνει στους χρήστες της τις επιλογές που περιγράφονται στην ανάρτηση OrdersHandlingApp.

[Δ5]Βελτιώσεις προγραμμάτων του εργαστηρίου της 6ης εβδομάδος

Θα βελτιώσετε τον κώδικα των προγραμμάτων που παραδώσατε για το εργαστήριο της 6ης  εβδομάδας λαμβάνοντας υπόψιν τα σχόλια πάνω στα παραδοτέα.

O βελτιωμένος κώδικας των παραδοτέων θα βρίσκετε στον κατάλληλα οργανωμένο αποθηκευτικό χώρο των ασκήσεων σας και θα είναι διαθέσιμος για έλεγχο κατά τη διάρκεια κάθε του εργαστηρίου.

Σχόλια (1)

Θραμπουλίδης Κλεάνθης
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 - 8:25 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης
Εχει αντικατασταθεί από επόμενη ανάρτηση https://eclass.upatras.gr/modules/blog/index.php?course=CEID1416&action=showPost&pId=1514