Εργαστήριο 3ης εβδομάδας (Αντικείμενο)

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 8:49 π.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου της 3ης εβδομάδας θα εκτελέσετε τις παρακάτω Δράσεις:

  1. Ρύθμιση του IDE σας για αποθήκευση στο νέφος των project που θα δημιουργείτε στο εργαστήριο. (Οδηγίες αξιοποίησης του Cloud Drive σας από το IDE)

 

  1. Οργάνωση του αποθηκευτικού χώρου σας στο νέφος με την δομή που περιγράψαμε στις διαλέξεις.

Οδηγίες στο Διαδικασία Ανάπτυξης Προγράμματος (s7-9)

 

  1. Δημιουργία των projects
    1. HelloWorld (2 εκδόσεις) ,
    2. Add2Numbers (2 εκδόσεις),
    3. HailstoneSequence (3 εκδόσεις), και
    4. FibonacciNumbers.

Οδηγίες στο Διαδικασία Ανάπτυξης Προγράμματος (s3-4)

 

  1. Έλεγχο καλής λειτουργίας των εκτελέσιμων στα παραπάνω projects.

 

  1. Δημιουργία του project Average (2 εκδόσεις)

 

  1. Βελτίωση κώδικα και λεκτικής περιγραφής στο project HailstoneSequence. Αυτό να γίνει σε νέα έκδοση του προγράμματος (4η έκδοση).

Τροποποιήστε τον πηγαίο κώδικα που δώσαμε στην διάλεξη ώστε να αξιοποιεί καλύτερα την πρόταση while (βασικά: I2P_BasicConceptsPartC.pdf, περισσότερα: I2P_ControlFlowStatements.pdf). Με βάση την τροποποιημένη πρόταση while αναμορφώστε την λεκτική περιγραφή.

Ερώτηση 6.1: Θα μπορούσατε να έχετε δώσει εξ αρχής την αναμορφωμένη λεκτική περιγραφή;

 

  1. Βελτίωση κώδικα και λεκτικής περιγραφής στο project FibonacciNumbers. Αυτό να γίνει σε νέα έκδοση του προγράμματος (2η έκδοση).

Τροποποιήστε τον πηγαίο κώδικα που δώσαμε στην διάλεξη ώστε να αξιοποιεί την αφαιρετικότητα στις διεργασίες (βασικά: I2P_BasicConceptsPartC.pdf, περισσότερα: I2P_Functions.pdf). Με βάση την τροποποιημένη έκδοση κώδικα while αναμορφώστε την λεκτική περιγραφή.

Ερώτηση 7.1: Θα μπορούσατε να έχετε δώσει εξ αρχής την αναμορφωμένη λεκτική περιγραφή;

 

  1. Δημιουργείστε μια νέα έκδοση (3 έκδοση) του project HelloWorld με βάση την οποία το σύστημα θα εμφανίζει το HelloWorld σε κάθετη μορφή από πάνω προς τα κάτω. Χρησιμοποιείστε ως βάση την έκδοση Νο 2.

Λάβετε υπόψιν ότι το αλφαριθμητικό στην C είναι πίνακας χαρακτήρων (char) (I2P_Arrays.pdf s13) και ότι το τέλος του σημειώνεται με τον χαρακτήρα ‘\0’. Για την εκτύπωση χαρακτήρα με την printf χρησιμοποιούμε το σύμβολο %c. Χρησιμοποιήστε πρόταση επανάληψης για να εμφανίσετε ένα-ένα τα στοιχεία του πίνακα message

Σχόλια (1)

ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 - 6:31 μ.μ.
- από τον χρήστη ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
Καλησπέρα, ήθελα να ενημερώσω ότι ενώ είχα ολοκληρώσει 3/4 ασκήσεις (HelloWorld, Ad2Numbers και HailstoneSequence) δεν μου εμφάνιζε τα αρχεία που κατέβασα ενώ μου έδειχνε το Google Drive ότι είχαν κατέβει (Εμφάνισε μόνο το Add2Numbers) και επομένως δεν κατάφερα να τις ανεβάσω όλες, οπότε το zip που εν τέλει ανέβηκε στο e-class δεν αντιπροσωπεύει τη δουλειά που έκανα.