Εκτέλεση του 1ου Εργαστηρίου – Προβλήματα, Λύσεις

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 - 8:37 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Α. Γενικά

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο εργαστήριο και ανέδειξε ένα σύνολο από προβλήματα. Καταγράφω ορισμένα από αυτά γιατί πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να μην επαναληφθούν στο επόμενο Εργαστήριο.

Θα καταγράψω όμως πρώτα την πληροφορία που είχατε στη διάθεση σας πριν προσέλθετε στο εργαστήριο. Πληροφορία που όμως πολλοί από εσάς αγνοήσατε παρά την επισήμανση της στον κανονισμό του Εργαστηρίου.

Στο σημείο αυτό να επαναλάβω αυτό που αναφέρει ο κανονισμός εργαστηρίου στην ενότητα 3 (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ).

«Στο εργαστήριο θα έρθετε αφού έχετε μελετήσει το υλικό που σας έχει δοθεί και έχετε δουλέψει με αυτό στο βαθμό που μπορείτε στο σπίτι σας ή πίνοντας καφέ με τους συμφοιτητές σας (σας το συνιστούμε καθώς είναι πιο αποτελεσματικό). Στο εργαστήριο θα λύσετε τις απορίες σας πάνω στις ασκήσεις αλλά και στις έννοιες που αυτό σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε.»

Και τονίζει πως

«Αν βρεθείτε απροετοίμαστος είναι στην διακριτική ευχέρεια του διδάσκοντα να σας θεωρήσει απόντα/απούσα»

Β. Πληροφορία πριν το εργαστήριο

Είχατε στην διάθεση σας τα παρακάτω (Β.1 – Β.3) :

Β.1. Την ανάρτηση  Εργαστήριο (I2P-LAB)

Με βάση αυτή οφείλατε:

  1. να έχετε κάνει την εγγραφή σας στην κατάλληλη ομάδα ώστε να συμπεριληφθείτε στον κατάλογο της αντίστοιχης ομάδας με τις ζώνες και θέσεις στο εργαστήριο.
  2. να έχετε προετοιμαστεί για να αναπτύξετε τα προγράμματα Add2Numbers (το οποίο έπρεπε να έχετε όλοι ολοκληρώσει πριν την προσέλευση σας στο εργαστήριο), HailstoneSequence, και FibonacciNumbers τα οποία συζητήσαμε στο αμφιθέατρο.
  3. να έχετε χρησιμοποιήσει στο σπίτι σας το IDE DevCpp και να έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστο το project Add2Numbers. Οδηγίες δημιουργίας και ανάπτυξης project στο DevCpp* σας δόθηκαν και είδαμε και την διαδικασία στο αμφιθέατρο.
  4. να χρησιμοποιείτε το σωστό εικονίδιο για το DevCpp.
  5. να αξιοποιείται το Cloud για αποθηκευτικό χώρο.

Β.2. Τις λεκτικές περιγραφές και των τριών project και τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος Add2Numbers. (I2PIntro2slidesPerPage.pdf, I2P_BasicConceptsPartII(partOf).pdf)

B.3. Την περιοχή συζητήσεων (Κατηγορία : Ασκήσεις και Προβλήματα στην επίτευξη του στόχου της 1ης εβδομάδος) για να αναφέρετε τα προβλήματα που συναντήσατε δουλεύοντας με τα 3 project.

 Γ. Προβλήματα

  1. Μη εγγραφή σε ομάδα. Να αντιμετωπιστεί άμεσα με αποστολή email στο thrambo@ceid.upatras.gr με θέμα «I2P-Εγγραφή σε Ομάδα» όπου θα αναφέρετε τον λόγο που δεν κάνατε έγκαιρα την εγγραφή σας. Αυτό αναφέρεται και στους φοιτητές που έδωσαν τα στοιχεία τους κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.
  2. Προβλήματα στην δημιουργία project στο DevCpp και στην ανάπτυξη του προγράμματος Add2Numbers.
  3. Προβλήματα στην χρήση του Google (ή άλλου ) Drive ως αποθηκευτικού χώρου.

* Οδηγίες δημιουργίας και ανάπτυξης project στο DevCpp (και πηγαίος κώδικας για το Add2Numbers): I2PIntro2slidesPerPage.pdf (σελ. 24-28)  

Σχόλια (0)