Εργαστήριο (I2P-LAB)

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 10:22 π.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Το εργαστήριο του μαθήματος, το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος (δες κανονισμός Εργαστηρίου), θα διεξάγετε κάθε εβδομάδα τις ημέρες Πέμπτη (Ομάδα Νο 1) και Παρασκευή (Ομάδα Νο 2) (δες Ομάδες Χρηστών) στις ώρες που ορίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα.  Οι υπό μεταγραφή φοιτητές δεν συμμετέχουν στο εργαστήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τους*.

Εξαίρεση  αποτελεί το πρώτο εργαστήριο του μαθήματος, το οποίο θα εκτελεστεί την Πέμπτη 12/10 και για τις δύο ομάδες. Η Ομάδα Νο 1 στις 2-3 και η Ομάδα Νο 2 στις 3-4. Το 1ο εργαστήριο είναι μόνο για τους φοιτητές του 1ου έτους σπουδών.

Login

Στο πρώτο εργαστήριο, καθώς δεν θα έχετε ακόμη δικαιώματα πρόσβασης, θα μπείτε στο σύστημα με Guest Account ο οποίος θα σας δοθεί την ώρα του εργαστηρίου. Από το επόμενο εργαστήριο θα μπαίνετε με τον δικό σας λογαριασμό.

Google Drive

Για την αποθήκευση των project που θα δημιουργήσετε (add2Numbers, HailstoneSequence, FibonacciNumbers) θα πρέπει να έχετε φροντίσει να έχετε αποθηκευτικό χώρο στο Cloud (π.χ. να έχετε Google Drive). Αυτό θα πρέπει να το κάνετε πριν την προσέλευση σας στο εργαστήριο. Οδηγίες χρήσης του Google drive.  

IDE

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα IDEs που είναι εγκατεστημένα στο ΥΚ. Για το DevCpp θα επιλέξετε το εικονίδιο DevcppPortable και όχι το Dev-C++ το οποίο δεν δουλεύει.

Στόχος του 1ου Εργαστηρίου

Το 1ο εργαστήριο θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να ολοκληρώσετε τον στόχο της 2ης εβδομάδας και φυσικά τον στόχο της 1ης εβδομάδας, για όσους δεν το έκαναν ήδη. Στο φροντιστήριο της Πέμπτης 12/10 θα σας απαντηθούν ότι απορίες έχετε για το 1ο αυτό εργαστήριο.

Ομάδες Εργαστηρίου

Ομάδα Νο 1

Ομάδα Νο 2

Διαρρύθμιση χώρου Εργαστηρίου σε Ζώνες

Προσοχή! Όλα τα project που θα δημιουργείτε στα πλαίσια του εργαστηρίου σε όλη την διάρκεια του εξαμήνου θα πρέπει να είναι μόνιμα αποθηκευμένα και προσβάσιμα σε όλη την διάρκεια του εξαμήνου και όποτε αυτό σας ζητηθεί. Για τον λόγο αυτό δημιουργήστε ένα ευρετήριο με όνομα I2P-Lab (ή κάτι ανάλογο) στο οποίο θα τα αποθηκεύετε.

* Στους υπό μεταγραφή φοιτητές συνιστάται να εκτελούν τις ασκήσεις εργαστηρίου μόνοι τους για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με το μάθημα. Με την ολοκλήρωση των μεταγραφών θα δημιουργηθεί νέα ομάδα Εργαστηρίου για αυτούς.

Σχόλια (3)

ΑΧΜΕΤΙ ΜΑΡΙΟ
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 5:27 μ.μ.
- από τον χρήστη ΑΧΜΕΤΙ ΜΑΡΙΟ
καλησπέρα σας, για την δημιουργία λογαριασμού Google Drive θα χρησιμοποιήσουμε προσωπικό μας λογαριασμό ή το UPnet ID;
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 5:49 μ.μ.
- από τον χρήστη ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εγώ στο Google Drive χρησιμοποίησα τον προσωπικό μου λογαριασμό , ελπίζω να μην πειράζει
Θραμπουλίδης Κλεάνθης
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 - 9:19 π.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης
Αυτό είναι δική σας επιλογή