Απολογισμός 1ης εβδομάδας και Στόχος 2ης

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 8:36 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Ξεκινήσαμε την σημερινή διάλεξη με έναν σχολιασμό πάνω στον στόχο της 1ης εβδομάδας. Σχολιάσαμε το πόσο εφικτός ήταν ο στόχος που βάλαμε και το αν τον πετύχαμε. Τα στοιχεία του eclass δείχνουν πως δεν τον πετύχαμε και αυτό κύρια οφείλεται στο ότι δεν χρησιμοποιήσατε τα εργαλεία (διαφάνεια No 2) που σας δόθηκαν για τον σκοπό αυτό. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα δεδομένα που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό. Επαναλάβαμε για μία ακόμη φορά πως «Η δική σας ενεργή συμμετοχή είναι απαραίτητη»

Κλείσαμε την παρένθεση για την αξιολόγηση της 1ης εβδομάδας και περάσαμε στο 2ο μέρος των βασικών εννοιών. Τονίσαμε τη σημασία της αφαιρετικότητας στις διεργασίες και δώσαμε παραδείγματα εφαρμογής της. Είδαμε μέσα από ένα παράδειγμα ανάθεσης έργου τις διάφορες μορφές προτάσεων που χρησιμοποιούμε στην λεκτική περιγραφή (διαφάνεια No 11).  Δώσαμε παραδείγματα υλοποίησης των προτάσεων αυτών σε γλώσσα C. Με βάση αυτά πρέπει να είστε σε θέση να αναπτύξετε τα προγράμματα HailstoneSequence (Διαφάνειες 13-15) και FibonacciNumbers (διαφάνεια No 26) αξιοποιώντας τα εργαλεία που σας δόθηκαν.

Είδαμε τι κάνατε εσείς με το πρόγραμμα Add2Numbers (διαφάνεια No 37) και τι έκανε ο Τοτός (Διαφάνειες 38-39) και την ανάθεση του έργου της συγγραφής του προγράμματος στην μηχανή.

Βάλτε ως στόχο για την 2η αυτή εβδομάδα:

  1. την εξοικείωση με τις βασικές έννοιες που αναφέραμε (διαφάνεια No 32) (όσο περισσότερο μπορείτε, θα τις δούμε όλες αυτές και στη συνέχεια)
  2. Την αξιοποίηση των προτάσεων ελέγχου ροής που αναφέραμε στην συγγραφή του πηγαίου κώδικα των προγραμμάτων HailstoneSequence και FibonacciNumbers.
  3. Την ανάπτυξη των προγραμμάτων HailstoneSequence και FibonacciNumbers.

Στην επίτευξη του στόχου θα συνεισφέρει εκτός των εργαλείων που αναφέραμε το φροντιστήριο και το εργαστήριο της Πέμπτης.

Σχόλια (0)