Ο στόχος του Προγράμματος HelloWorld

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023 - 12:14 μ.μ.
- από τον χρήστη Θραμπουλίδης Κλεάνθης

Στην σελίδα 71 του βιβλίου Από τις Υπολογιστικές στις Κυβερνοφυσικές Διεργασίες και το ΙοΤ θα δείτε τον λόγο (τον οποίο και αναφέραμε στην 1η διάλεξη του μαθήματος) για τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα HelloWorld (διαφάνειες Νο 51,52).

Δεν έχει νόημα να προχωρήσετε στην ανάπτυξη του προγράμματος add2Numbers αν δεν έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία συγγραφής και επιτυχούς εκτέλεσης του προγράμματος HelloWorld.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε, και μέχρι να ξεπεράσετε το εμπόδιο αυτό, χρησιμοποιήστε για την ανάπτυξη του προγράμματος add2Numbers έναν On-line Compiler. Σε σχόλιο  στην ανάρτηση Διαδικασία Ανάπτυξης Προγράμματος σας δίνουμε έναν On-line Compiler που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στην ίδια ανάρτηση (όπως και στην Αξιοποίηση του eclass) σας δίνουμε και οδηγίες για το πως να ενεργήσετε για να ξεπεράσετε τα προβλήματα σας.

Την Πέμπτη 12/10 θα έχετε τη δυνατότητα στην ώρα του εργαστηρίου να ολοκληρώσετε στον χώρο του εργαστηρίου την ανάπτυξη του project Add2Numbers.

Σχόλια (1)

ΔΡΙΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 9:48 μ.μ.
- από τον χρήστη ΔΡΙΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Το δωρεαν beta του DevCpp που παρεχεται απο το link μεσα απο τις διαφάνειες των εισαγωγικών διαλέξεων μου εμφάνιζε προβληματα στο compiler, καθως έκανα compile and run, αλλα δεν μπορουσε να βρει στο run το αρχειο που πρεπει να διαβασει, οπότε το διέγραψα και κατέβασα το CLion IDE, στο οποιο δεν ειχα θεματα. Λογικά, τα bugs ευθύνονται στο γεγονος οτι το beta του DevCpp ειναι για υπολογιστες με Windows XP ως Windows 8 και εγω ειμαι χρήστης Windows 11. Αργότερα, έτρεξα τον πηγαίο κώδικα και στο περιβαλλον του online compiler, οπου λειτουργούσε κανονικά, με την μόνη διαφορα, οτι λόγω της εντολης system("pause"); εμφάνισε error [ sh pause: not found ]