Η Τελική Υποχρεωτική Εργασία στο μάθημα «Θεωρία, Ανάπτυξη & Εφαρμογή των Αναλυτικών Προγραμμάτων αποτελείται από τρία (3) μέρη.
1) Στο 1ο μέρος καλείστε να περιγράψετε τον εαυτό σας (την πορεία σας) αναφέροντας, μεταξύ άλλων, γιατί επιλέξατε να φοιτήσετε στο Παιδαγωγικό Τμήμα, ποιες είναι οι προσδοκίες σας και τι περιμένετε ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί. Θα ήθελα το αρχείο που θα στείλετε να έχει και μια φωτογραφία σας.
2) Στο 2ο μέρος της Εργασίας σας, οι φοιτητές του:
α. 3ου έτους καλείστε να κάνετε πλήρη περιγραφή του σχολείου όπου κάνετε πρακτικές αναφέροντας την υλικοτεχνική υποδομή (της περιοχής όπου βρίσκεται το σχολείο, ύπαρξη ή μη εργαστηρίων, αίθουσας εκδηλώσεων, βιβλιοθήκης, αθλητικών εγκαταστάσεων, αίθουσας Η/Υ, κτλ) και το ανθρώπινο δυναμικό (διοίκηση, εκπαιδευτικοί, ειδικότητες, μαθητικός πληθυσμός κτλ). Επιπλέον, καλείστε να περιγράψετε κατά τον ίδιο τρόπο την τάξη σας, τη διαρρύθμιση της κτλ.
β. 2ου έτους, καθώς δεν έχουν συμμετάσχει στις πρακτικές, καλείστε να κάνετε το ίδιο, αλλά για ένα υποθετικό σχολείο. Περιγράψτε δηλαδή τα παραπάνω για το ιδανικό σχολείο στο οποίο θα θέλατε να δουλεύατε, ή για κάποιο σχολείο από τα μαθητικά σας χρόνια.
3) Στο 3ο μέρος της Εργασίας καλείστε να μελετήσετε και να περιγράψετε (αριθμό μαθητών, ετερότητες τον μαθητών, τουλάχιστον ένας μαθητής από άλλη χώρα, κ.α.) την υποθετική τάξη σας για την οποία ετοιμάζετε το μάθημα, να καταγράψετε τρεις (3) ειδικούς στόχους, δραστηριότητες που σχετίζονται με τους στόχους αυτούς και την αξιολόγηση αναφορικά με τη διδασκαλία μιας ενότητας/υποενότητας στο μάθημα της Ιστορίας. Για την ολοκλήρωση του 3ου μέρους της Εργασίας πρέπει να μελετήσετε τα παρακάτω έγγραφα, τα οποία είναι αναρτημένα στο e-class στα «Έγγραφα»:
Α) το αρχείο με τον τίτλο «Ιστορία της Γ΄ Δημοτικού»,
Β) Educational Objectives - Bloom,
Γ)) Εκπαιδευτικοί στόχοι: Ταξινομία Bloom,
Δ) Power Point- Διαμόρφωση Διδακτικών Στόχων.
Το μέγεθος όλης της εργασίας θα είναι maximum 3.000 λέξεις, και η τελική προθεσμία υποβολής της είναι μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία εξέτασης του μαθήματος.
Τις εργασίες σας τις αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση diversityptde@gmail.com κατά προτίμηση από το πανεπιστημιακό σας mail (Upnet).