ΜΑ ΗΕΡ ΘΕ 3

Ανακοινώσεις

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
- Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 - 10:18 π.μ. -

Οι ομάδες για την πρακτική άσκηση διαμορφώνονται ως εξής

1. Σταματοπούλου - Λύτρα: Διονύσης Κλάδης - Στρατηγικός Σχεδιασμός ΤΕΙ (είτε Στερεάς Ελλάδας είτε Θεσσαλίας, θα το αποφασίσει ο κ. Κλάδης και θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας)

2. Κουρεμένου - Φερτάκη - Σπυροπούλου : Άγγελος Καβασακάλης - Στρατηγικός Σχεδιασμός Πανεπιστημίου Πατρών

3. Οικονομοπούλου - Παπαλαμπρακόπουλος - Σπάθη : Γιούλη Παπαδιαμαντάκη - Στρατηγικός Σχεδιασμός Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

4. Ζώλη-Παπαζαφειρίου-Παπαλεξοπούλου : Γιώργος Σταμέλος - Στρατηγικός Σχεδιασμός Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στο φάκελλο "Πρακτική 'Ασκηση" έχουν αναρτηθεί οι εξωτερικές και οι εσωτερικές εκθέσεις των Πανεπιστημίων, τα πρότυπα της ΑΔΙΠ και η σχετική ανάλυση κριτηρίων.

Τα βήματα της μελέτης σας θα είναι τα ακόλουθα:

1. Διαβάζετε συνδυαστικά τα πρότυπα της ΑΔΙΠ και την ανάλυση κριτηρίων για να εξοικειωθείτε με τη λογική της αξιολόγησης.

2. Στις εσωτερικές αξιολογήσεις των ιδρυμάτων διαβάζετε ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ την ενότητα Β3  (Αποστολή και στόχοι του ιδρύματος) και τις υποενότητες Β.3.1-Β.3.6, καθώς και τις υποενότητες  Γ1, Γ2, Γ3, Γ5, Γ8. (Πολλά ΑΕΙ κάνουν την SWOT ανάλυσή τους στην υποενότητα Β.3.6.)

3. Στις εξωτερικές αξιολογήσεις προσέχετε την ενότητα 3.1 - ιδιαιτέρως τις υποενότητες 3.1.1, 3.1.4.,3.1.8 και 3.1.9

Στόχος είναι στη διάρκεια της πρακτικής να απαντήσετε τεκμηριωμένα τις εξής ερωτήσεις

(α) διαμορφώνονται οι απαντήσεις των ιδρυμάτων με βάση τα κριτήρια που προσδιορίζει η ΑΔΙΠ στο πρότυπο; (συγκεκριμένους στόχους - χρονοδιάγραμμα κλπ)

(β) Χρησιμοποιείται SWOT ή SMART analysis στις απαντήσεις των Ιδρυμάτων; Εάν όχι ?.  Πώς θα έπρεπε να έχουν διατυπωθεί αυτές οι απαντήσεις ώστε να αναδεικνύονται τα ισχυρά σημεία και οι ευκαιρίες των ιδρυμάτων και να αποδεικνύεται η ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού.