Ενημέρωση για εξετάσεις
- Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 -

Σχετικά με την εξεταστική περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, όσον αφορά τα μαθήματα την εξέταση των οποίων θα πραγματοποιήσω κατά την τρέχουσα εξεταστική περίοδο, θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα (για τα οποία έχει ήδη προηγηθεί αναλυτική προφορική ενημέρωση μέσω του skype for business):

- Για να συμμετέχετε στις εξετάσεις των μαθημάτων μου, θα χρειαστείτε απαραίτητα μια κατάλληλη συσκευή (με τη χρήση της οποίας θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι) και καλή σύνδεση (χωρίς διακοπές). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν γραπτά και εξ αποστάσεως.

- Θα σας αποσταλεί έγκαιρα σύνδεσμος (link) προκειμένου να συνδεθείτε μαζί μου μέσω του skype for business κατά την καθορισμένη ώρα και ημερομηνία εξέτασης του αντίστοιχου μαθήματος βάσει του Προγράμματος της εξεταστικής περιόδου. Η σύνδεσή σας δε θα είναι υποχρεωτική για την απόδοση βαθμολογίας στο γραπτό σας, θεωρώ όμως ότι η επιπλέον σύντομη ενημέρωση που θα πραγματοποιήσω και η απάντηση στις ερωτήσεις που ενδεχομένως θα διατυπωθούν από μέρους σας θα διευκολύνει τη διαδικασία των εξετάσεων και θα αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, συνεπώς συνιστώ έντονα να συνδεθείτε όλοι οι συμμετέχοντες στην εξέταση.

- Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας exams.eclass.upatras.gr (υποχρεωτικό βάσει των αποφάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών). Συνεπώς, για τη συμμετοχή σας στην εξέταση οποιουδήποτε μαθήματος θα πρέπει:

Α. να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις αφού συμπληρώσετε την Ηλεκτρονική Αίτηση – Δήλωση Συμμετοχής,

Β. να εγγραφείτε στο αντίστοιχο μάθημα (Προσοχή: απαιτείται εκ νέου εγγραφή – δε σας καλύπτει η εγγραφή σας στο eclass.upatras.gr), στην ομάδα χρηστών «Χειμερινό εξάμηνο 2020-21».

- Στην ιστοσελίδα exams.eclass.upatras.gr, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του Εργαλείου «Εργασίες». Θα πρέπει να μεταβείτε στο εργαλείο αυτό και να κάνετε κλικ στο αρχείο «Θέματα Εξετάσεων» (αφού το ανεβάσω). Για τη δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να κατεβάσετε τα θέματα αυτά στη συσκευή σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσετε σε όλα τα θέματα.

- Το γραπτό που θα ανεβάσετε με τις απαντήσεις σας μέσω του Εργαλείου «Εργασίες» (πάντα στην ιστοσελίδα exams.eclass.upatras.gr) όταν ολοκληρώσετε την εξέταση θα πρέπει να είναι αρχείο είτε τύπου Microsoft Word ή τύπου pdf. Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να γράψετε τις απαντήσεις σας με στυλό σε μια λευκή κόλλα χαρτί και ακολούθως να το σκανάρετε σε pdf προκειμένου να το ανεβάσετε. Προσοχή: οποιοσδήποτε άλλος τύπος αρχείου εκτός Microsoft Word ή pdf δε θα ληφθεί υπόψη και δε θα του αποδοθεί βαθμολογία.

- Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το θέμα του χρονικού περιθωρίου που θα σας δοθεί για να ολοκληρώσετε την εξέταση. Σας συνιστώ να μην επιχειρήσετε να ανεβάσετε το γραπτό σας κατά το τελευταίο λεπτό αλλά τουλάχιστον 3 λεπτά νωρίτερα (στο συνολικό χρόνο των εξετάσεων θα υπολογιστεί και επιπλέον χρόνος για το ανέβασμα). Το Εργαλείο «Εργασίες» θα έχει ενεργοποιημένη αντίστροφη μέτρηση της χρονικής διάρκειας, μετά από τη λήξη της οποίας θα κλείνει αυτόματα και δε θα δέχεται άλλα γραπτά. Συνεπώς, συνιστώ να μη ρισκάρετε την πιθανότητα να μην προλάβετε να ανεβάσετε καθόλου το γραπτό σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Βαθμολογία θα αποδοθεί αποκλειστικά και μόνο στα γραπτά που θα ανεβούν μέσω του Εργαλείου «Εργασίες» εντός των ορίων του προβλεπόμενου χρόνου εξέτασης.

- Το γραπτό σας θα πρέπει να έχει ως τίτλο το ονοματεπώνυμό σας (π.χ. Γιαννόπουλος.Γιώργος.doc ή Γιαννόπουλος.Γιώργος.pdf), ενώ μην ξεχάσετε και εντός του γραπτού σας να γράψετε ευανάγνωστα το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας. Αν το γραπτό δεν αναφέρει τα στοιχεία σας, θα είναι προφανώς αδύνατη η ταυτοποίηση και η απόδοση βαθμολογίας.

- Εξυπακούεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε βοηθήματος ή βοήθειας από άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης, σας ενημερώνω τα γραπτά σας θα ελεγχθούν μέσω ηλεκτρονικού προγράμματος για την διαπίστωση υψηλής ομοιότητας. Γραπτά με απίθανα υψηλή μεταξύ τους ομοιότητα θα μηδενισθούν.

Για τυχόν απορίες σχετικές με τη διαδικασία των εξετάσεων, είμαι πάντα στη διάθεσή σας (μέσω τηλ. επικοινωνίας ή e-mail).