ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 - ΟΔΗΓΙΕΣ (ΠΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
- Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 -

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

Αγαπητοί Φοιτητές/τριες,

Η εξέταση του μαθήματος ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9/2020 στις 10.00 το πρωί. Η εξέταση θα γίνει εξ' αποστάσεως μέσω του exams.eclass.gr, εδώ: https://exams.eclass.upatras.gr/modules/exercise/?course=CEID227

Η εξέταση θα περιέχει τις παρακάτω ασκήσεις-τεστ:

1. ΘΕΩΡΙΑ JAVA (ΟΝΤΟΚ Ι)
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ JAVA (ΟΝΤΟΚ Ι)
3. ΘΕΩΡΙΑ C++ (ΟΝΤΟΚ ΙΙ)
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ C++ (ΟΝΤΟΚ ΙΙ)

ΟΣΟΙ χρωστάτε το μάθημα ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Ι θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ στα τεστ 1 και 2, ενώ όσοι χρωστάτε το μάθημα ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΙ θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ στα τεστ 3 και 4. Προφανώς, όσοι ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ θα πρέπει να απαντήσετε σε ΟΛΑ.

Κάθε τεστ περιέχει 10 ερωτήσεις, που επιλέγονται τυχαία από μια τράπεζα ερωτήσεων και επομένως θα είναι διαφορετικές για τον καθένα σας. Οι ερωτήσεις θα είναι όλες ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ με 4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ από τις οποίες ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. Οι ερωτήσεις είναι όλες ισοδύναμης βαρύτητας.

Διαδικαστικά, για την εξέταση της 14/9, θα κάνετε τα εξής:

1α. ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ "ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Ι", λίγο πριν τις 10.00 πμ, θα μεταβείτε στο exams.eclass.gr, θα επιλέξετε το μάθημα-εξέταση ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, θα πάτε στον φάκελο "Ασκήσεις". θΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ τα τεστ 1 και 2.

1β. ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ "ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΙΙ", λίγο πριν τις 10.30 πμ, θα μεταβείτε στο exams.eclass.gr, θα επιλέξετε το μάθημα-εξέταση ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, θα πάτε στον φάκελο "Ασκήσεις". θΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ τα τεστ 3 και 4.

  1. ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος της εξέτασης, θα πρέπει να συνδεθείτε με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό και ενεργή κάμερα και μικρόφωνο, στο Skype for Business, μέσω συνδέσμου που ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ με επόμενη ανακοίνωση, για έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να κληθείτε για ταυτοποίηση. Αν κληθεί κάποιος για ταυτοποίηση και δεν βρίσκεται συνδεδεμένος θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ η εξέτασή του.

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ θα είναι ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ για 30 ΛΕΠΤΑ (δηλ. μέχρι τις 10.30 πμ τα 1 και 2, και μέχρι τις 11.00 πμ τα 3 και 4, συν κάποια λεπτά σε κάθε περίπτωση για τον χρόνο που θα χρειαστείτε για τις μεταβάσεις μεταξύ των τεστ). Μπορείτε να ανοίξετε όποιο από τα δύο τεστ θέλετε για να ξεκινήσετε. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ BROWSERS. Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και να βρεθείτε εκτός τεστ. Δεν θα ληφθούν υπόψη προβλήματα που οφείλονται σε μη τήρηση των οδηγιών ή πλημμελή χρήση του συστήματος.

Όταν ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ, σε κάθε σελίδα εμφανίζεται μια ερώτηση για απάντηση. Μπορείτε να μεταβείτε στην επόμενη πατώντας στην επιλογή "Επόμενη" (κάτω δεξιά). Επίσης, μπορείτε να μεταβείτε σε όλες τις ερωτήσεις μια-μια, κάνοντας κλικ στον αριθμό της ερώτησης (οι αριθμοί των ερωτήσεων φαίνονται επάνω-αριστερά). Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε τις απαντήσεις σας, αποθηκεύονται αυτόματα. Μπορείτε, να πηγαίνετε μπρος-πίσω για να ξαναδείτε μια ερώτηση και να αλλάξετε την απάντησή σας. Για να ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΕΣΤ πρέπει να ΚΛΕΙΣΕΤΕ αυτό που έχετε ανοίξει.

Για να ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή "ΥΠΟΒΟΛΗ" ή στην "ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ". ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν σχεδιάζετε να ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΤΕ το τεστ που κλείσατε, επειδή δεν το τελειώσατε και θέλετε να συνεχίσετε ή θέλετε να αλλάξετε κάτι, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ πριν το κλείσετε. Αν πατήσετε "Υποβολή" δεν μπορείτε να το ξανανοίξετε. ΠΡΟΣΟΧΗ μην πατήσετε το "ΑΚΥΡΩΣΗ", θα ακυρωθεί η προσπάθειά σας.

Όπως καταλαβαίνετε, για κάθε τεστ αντιστοιχεί καθαρός χρόνος 15 ΛΕΠΤΩΝ. Αν προτίθεστε να ασχοληθείτε ισομερώς με όλα τα τεστ, θα πρέπει να προσέχετε μόνοι σας τον χρόνο που θα αφιερώσετε στο καθένα. Υπάρχει ένα ρολόι επάνω-δεξιά που δείχνει όμως τον συνολικό χρόνο που απομένει μέχρι τέλους όλων των τεστ.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι προφανές ότι μπορείτε να έχετε ανοικτά βιβλία, διαφάνειες και σημειώσεις. Επίσης, δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν συνεργασίες μεταξύ σας μέσω ηλεκτρονικών ή άλλων μέσων. Παρακαλούμε να αποφύγετε τέτοιες συνεργασίες. Πρώτον, διότι καταστρατηγείτε το αδιάβλητο των εξετάσεων και είναι προσωπική σας ευθύνη να το διατηρήσετε. Δεύτερον, διότι δεν είναι προς το συμφέρον σας. Οι ερωτήσεις των τεστ θα είναι διαφορετικές για τον καθένα, αφού εξάγονται με τυχαίο τρόπο, ο χρόνος για τις απαντήσεις είναι σχετικά μικρός και κάθε καθυστέρηση λογω αναζήτησης μια απάντησης, πέραν του μικρού χρόνου που έχετε στη διάθεσή σας για την κάθε απάντηση, σημαίνει χάσιμο χρόνου και συνεπώς απαντήσεων στις ερωτήσεις.

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΤΗ (BROWSER) ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΕΣΤ. Δεν θα ληφθούν υπόψη προβλήματα που οφείλονται σε μη τήρηση των οδηγιών ή πλημμελή χρήση του συστήματος.

ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΚΤΑΚΤΟ (π.χ. διακοπή σύνδεσης), ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΣΩ email (ihatz@ceid.upatras.gr, koutsomi@ceid.upatras.gr) (στέλνοντας ενδεχομένως σχετικό screenshot) KAI ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ στο 2610996997 (κ. ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) ή στο 2610996956 (κα ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ).

Τέλος, έχει ενεργοποιηθεί η ενδεικτική εξέταση εξοικείωσης, όπως τον Ιούνιο, μέχρι το Σάββατο το βράδυ: https://eclass.upatras.gr/modules/announcements/index.php?course=CEID1105&an_id=114418

 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!